SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Alle Blossas gløgg lavet ud fra samme grundprincip. Kryddernelliker, kardemomme og ingefær kommer fra udvalgte producenter i Kina og Guatemala, mens hedvinene produceres i Spanien og giver gløggen sin karakteristiske smag af frugt og rosiner.

Blossa

Pris
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Blossa

Blossa er smagen af Sverige. I hvert fald, når måneden hedder december. I 1800-tallets Stockholm var Johan Daniel Grönstedt et stort navn, i hvert fald når det kom til cognac, portvin – og glögg. Han var vinhandler og blandede sine velrenommerede glögg på forretningens hedvine, cognac og egne krydderiblandinger. I gløggens spæde ungdom var det en drik for eliten. Det var dyrt, ikke mindst når krydderierne kom fra den anden side af Jorden og skulle transporteres i træskibe med sejl. Heldigvis blev den lunende væske mere tilgængelig for det bredere masser i slutningen af 1800-tallet, og i de nordiske lande blev den udvikling taget godt imod.


Udviklingen skete ikke mindst i takt med, at krydderier som kanel, nelliker, kardemomme og ingefær blev til at komme i nærheden af for høj som lav. Masserne kastede sig over Grönstedts opskrifter, og den dag i dag bliver de stadig brugt af Blossa. I Sverige er Blossa uden tvivl langt det mest kendte navn inden for gløggens vide verden med et ry, som forpligter. Derfor er ingredienserne da også i orden. De altafgørende krydderier trækker i likør i fire uger og modnes i yderligere tre måneder. Derfor har Blossa da også deres egen Masterblender ansat. Åsa Orsavärn, hedder hun, og det er hende, der sikrer, at Bossa lever op til det fine renomme. Vin er som bekendt ikke ’bare’ vin, og derfor skal krydderiblandingerne justeres løbende. Åsa skal år efter år ramme den rette balance mellem vin og krydderier - en opgave, der tages meget seriøst.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]