SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Malvasia Istriana

Der findes 17 druetyper, der hedder noget med "Malvasia" - og de er ikke ens. Malvasia Istriana en helt sin egen og den forholdsvis sjældne druetype begrænser sig stort set til ét hjørne af verden: Det nørdøstlige Italien, Slovenien og Italien.

Pris
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Malvasia Istriana?

  Hvidvinsdruen Malvasia Istriana stammer fra halvøen Istrien i hhv. Kroatien og Slovenien og bruges ikke mindst i Italien. Dens evne til at modstå varme i vinmarken gør, at den efterhånden også ses i Australiens varmere områder, men dens alsidighed vil få den til at præstere godt også i kølige klimaer.


  Malvasia Istriana er en unik druetype, der ofte blot omtales som Malvasia, men det er faktisk ret vildledende, da der er hele 17 forskellige "Malvasia"-er på den officielle liste over italienske druesorter. Druerne varierer endda fra hvide til røde - og der findes endda også en også en pink version.

 2. Hvordan smager Malvasia Istriana?

  Stilen på vine lavet af Malvasia Istriana er ret forskelligartet. Druernes modenhed og brug af drueskinkontakt skaber helt forskellige profiler, men vinene har dog en tendens til at være i en frugtige med toner af æbler, abrikoser og ferskener. Mange nævner også halm og hvide blomster. Vinene kan blive honning- og nøddeagtige med alderen.

 3. Hvor vokser druen?

  Malvasia Istriana er bedst kendt fra de Friuli i Italien, hvor den dyrkes i områdets østlige vinmarker. Men druen er faktisk Kroatiens næstmest plantede hvide drue.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]