Graham's 30 Years Old Tawny Port

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 699,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vintage Port er husets prestigevin, laves kun i særligt fremragende år. Late Bottled Vintage Port er sent tappet vin fra ét og samme år, der lagres 4-6 år på fad. Tawny Port er fadlagret portvin. Nogle af de bedste betegnes 10, 20, 30 eller 40 års Tawny Port. Colheita Port er såkaldt gammel, fadlagret Tawny fra et enkelt år, hvor årstallet altid angives på etiket/flaske. Ruby Port er en 3-4 år lagret portvin med mørk farve og kraftig, sødlig smag. White Port, hvid portvin, laves efter samme princip som Ruby Port, dog primært på grønne drue.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Port
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Vintage Port er husets prestigevin, laves kun i særligt fremragende år.   Late Bottled Vintage Port er sent tappet vin fra ét og samme år, der lagres 4-6 år på fad. Tawny Port er fadlagret portvin. Nogle af de bedste betegnes 10, 20, 30 eller 40 års Tawny Port. Colheita Port er såkaldt gammel, fadlagret Tawny fra et enkelt år, hvor årstallet altid angives på etiket/flaske. Ruby Port er en 3-4 år lagret portvin med mørk farve og kraftig, sødlig smag.   White Port, hvid portvin, laves efter samme princip som Ruby Port, dog primært på grønne drue.  
95 POINTS
14. august 2019
95 POINTS i Wine Spectator
"Broad in feel and dark in profile, with walnut and hazelnut notes leading the way, followed by brown bread, dried fig, bitter orange, singed almond and juniper notes. A lovely flash of green tea adds sparkle and detail on the finish, but this stays reliant on its bass line throughout. Drink know"
16. december 2016
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Våd tobak, krydderurter og chokolade. Der er gammelt læder, som i en sofa, der har stået i et sommerhus. Intens og med god balance mellem syre og sødme. Flot vin med lang afslutning."
5. december 2016
94 POINT - DIN VIN GUIDE
"Våd tobak, krydderurter og chokolade. Der er gammelt læder, som i en sofa, der har stået i et sommerhus. Intens og med god balance mellem syre og sødme. Flot vin med lang afslutning."
4. januar 2016
17,5/20 POINT i Henrik Oldenburgs Portvinsguide
”Nydelig, ren, blank og stilsikker med et ret sødmefuldt midterstykke og en lille diskret syre i afslutningen. Mild, sart, røget og meget venlig. Den er behageligt usprittet, og den vokser i glasset med karamel og figner. Giv den 15-20 min.luft – den er ret robust af en 30-års.”
10. juli 2014
TROPHY - Trofæ-vinder - ved International Wine Challenge 2014
10. juli 2014
GULDMEDALJE ved International Wine Challenge 2014
25. oktober 2013
5 STJERNER - 95 POINT - af Thomas Rydberg på ekstrabladet.dk
"En lysere brunlig farve med en svag grønlig farve i kanten.
Kaffe, karamel i duften. I smagen tørrede dadler, tobak, læder, orange, toast, marcipan, vanilje.
Krydret flot elegant port med lang eftersmag."
15. juni 2012
SØLVMEDALJE ved International Wine Challenge 2012