STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Martini

Martini er blev kaldt verdens bedste cocktail. I hvert fald er den én af de mest kendte. Samtidig ved man ikke helt, hvor den stammer fra. Måske opstod den i virkeligheden flere steder på omtrent samme tid, da bartenderne fandt ud af, at gin og vermouth passer rigtig godt sammen.

Pris
Land
Anmeldelser
Undertype
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Martini?

Martini er altså en cocktail. Man mener dog, at den opstod som en sød cocktail – ikke som en tør Dry Martini. I flere cocktailbøger fra 1800-tallet nævnes den med væsentlig flere ingredienser, som bidrog til en større sødme. Den moderne, klassiske Martini er simpel, men kan toppes med en lang række muligheder. Mange foretrækker en oliven, citron, løg. Eller en oliven fyldt med blåskimmelost. I gamle dage så man ofte kirsebær blive brugt, men den mulighed ud i glemslen omkring år 1900, da en tør udgave af cocktailen blev mere populær.


Gin er in

Der findes et hav af fantastisk gin. Både danske og udenlandske. Det gør selvsagt ikke mulighederne for at eksperimentere med din egen Martini mindre. Det samme billede tegner sig, dog i mindre grad, med vermouth. Det er altså bare at kaste sig ud i Martiniens verden.


Stirred, not shaken

De fleste af os kender ordene ”Shaken, not stirred” om Agent 007s Martini. Det er fint nok at lave sig Martini sådan, hvis du vil lyde som Sean Connery, men hvis du vil have den bedste Martini, er det en fejl. Det gør den sløret og giver små stykker is i din Martini – og det er ikke ønskværdigt. Det er klart at foretrække, at du kommer is i dit glas, hælder din ønskede blanding af gin og vermouth i og rører rundt i 20-30 sekunder. Sorry, James Bond.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]