ONLINE ROSÉFESTIVAL ☀️ Spar op til 47% på rosévin!

Brand image

Grillvine

2+2 kan sagtens give 5 eller 6, når du vælger den rigtige vin til maden. Det gælder ikke mindst, når vi griller. Oplevelsen kan blive sublim, men den kan også blive lidt ligegyldig - eller måske endda ligefrem dårlig, hvis du kobler en ellers god vin med den forkerte mad.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. De bedste grillvine

  Når kalenderen siger, at det er sommertid, er det også grilltid. Uanset vejret, som på vore danske breddegrader kan være noget lunefuldt, skal der fyres på i grillen. Men hvad skal man drikke til, så både vin og mad løftes til nye højder? Men hvorfor passer noget sammen og andet passer bare slet ikke sammen?

 2. Hvilken rødvin er bedst til grillet oksekød?

  Når vi griller, griller vi ofte mørkt kød. Som hovedregel passer rødvine glimrende til grillet kød. Salt, umami og højt fedtindhold i kødet balancerer tanninerne i rødvin. Prøv bare at drikke en tanninrig rødvin. Smag så lidt salt og drik af vinen igen. Tanninerne vil være dæmpede. Er kødet rødt, så overvej evt. Tempranillo, Sangiovese eller endda en god GSM-blanding, dvs. Grenache-Syrah-Mourvèdre. Alle tre er vine, som vil forstærke peber- og røgsmage i retten.

 3. Hvad skal man drikke til grillet svinekød?

  Grillet svinekød er ofte krydret med søde, krydrede, røgede og syrlige smage og saucer. Her kan du bruge din vin til at balancere røgen og krydderierne med en frugtig vin, der har lignende over sig. For eksempel vil en Zinfandel med masser af rygrad være fremragende til. 

 4. Hvilken vin til grillet kylling og frisk?

  Grillet kylling og fisk passet smukt sammen med Sauvignon Blanc eller endda Verdejo med deres lette, sommerlige, ofte tropiske væsen og elegante syre. Det kunne også være Chardonnay, fadlagret eller ej. Hvis din kylling er lidt mere hårdt grillet og med en krydret og sødmefuld barbecuesauce, så er Gewürztraminer et glimrende valg. Det søde i vinen vil skære gennem krydderierne og skabe den mest herlige sammensmeltning af smag og aroma. Vinen bør dog være kold.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]