ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Chianti Rufina

Ordet "Chianti" behøver på ingen måde blive efterfulgt af "Classico", når det kommer til vin. Mød Chianti Rufina, der virkelig giver dig fantastisk italiensk rødvin fra Toscana.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Chianti Rufina?

    Chianti Rufina er den mindste appellation og uden tvivl den mest berømte af Chianti-underzonerne, der strækker sig over 750 hektar. Her vokser 95% Sangiovese, kombineret med Canaiolo, Colorino og Malvasia Nera fra veldrænede, tørre og stenede, nord- og nordvestvendte vinmarker. Disse 15-40 år gamle vinstokke vokser i mediumtæt ler og kalksten i 200-300 meters højde.


    Der er syv Chianti-underzoner, inklusive Rufina – men ikke Chianti Classico DOCG. Chianti Classico er sin egen DOCG, generelt med vinmarker plantet i højere højder end Chianti, og vinene skal lagres i mindst 12 måneder, før de frigives på markedet.


    Klimaet er næsten kontinentalt og markerne er højtliggende omkring byen Rùfina ved foden af ​​Appenninerne. Højden betyder, at Sangiovese-druen kan modnes langsommere. Det giver vinen mere behagelige tanniner og den ældes langsommere. Det hjælper med at bevare syren, friskheden og giver mere intense frugtaromaer.

  2. Hvad spiser man til Chianti Rufina?

    Oksekød af høj kvalitet eller vildt - evt. i en ægte, toskansk ragú.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]