ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Keuka Lake Vineyards er ikke som så mange andre. Vinene er fremragende, men det er ikke så anderledes. Til gengæld er placeringen i delstaten New York tæt på Canada noget helt, helt andet end Californien, hvor langt det meste amerikanske vin produceres. Det er et fremragende koldklima, som skaber eminente vine, der serveres på nogle af de bedste restauranter i USA.

Keuka Lake Vineyards

Pris
Serveringsforslag
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Keuka Lake Vineyards

Amerikanske Keuka Lake Vineyards ligger ved de smukke Finger Lakes i delstaten New York, tæt på Canada. Her købte Mel Goldman i 1993 en vinmark og begyndte at dyrke jorden i 1997. Goldmans fire hektarer blev senere udvidet, og i 2006 åbnede han en lille vingård på stedet. Fra begyndelsen har udgangspunktet været at dyrke druer af høj kvalitet og at producere vin til restauranter i den bedre ende.


Mel Goldmans interesse for vin stammer helt tilbage fra Kibbutzen i Israel, hvor han som ung stiftede bekendtskab med vinproduktion. Turen gik senere til Nepal, hvor Mel lærte at kende og respektere de lokale bønder. Efter studieture til vinområder som Napa Valley i Californien og Bourgogne i Frankrig besluttede Mel, at han ville være vinproducent.


I 1993 købte Mel og hustruen Dorothee vinmarken ved Finger Lakes, et område som dengang endnu ikke havde vundet stor anerkendelse for sin vinproduktion. Men potentialet ved Finger Lakes var enormt i et forholdsvis køligt klima med perfekte jordforhold i en blanding af skifer, ler, grus og småsten, efterladt af gletsjere fra istiden. Efter grundig research af områdets eksisterende vine, var det tydeligt for Mel og Dorothee, at den drue, der klarede sig bedst i området, var Riesling, selvom den på det tidspunkt kun blev dyrket af få producenter i området.

Fra 1998 til 2001 plantede Mel og Dorothee 4,5 hektarer Riesling, og efter nogle få år kunne Mel producere de første 36 kasser vin. Ved et besøg i Paris deltog vinene i en blindsmagningskonkurrence mod en række Grand Cruer fra Alsace og klarede sig bedre end de lokale favoritter. Herefter var der ingen vej tilbage.


Unikke, amerikanske vine

Keuka Lake Vineyards producerer i dag fire hovedvarianter af druer. Riesling udgør næsten halvdelen af produktionen, forfulgt af Vignoles, Cabernet Franc og den alsaciske hybrid Leon Millot.

Keuka Lake Vineyards’ produktion indebærer et minimum af indblanding i naturens gang efter devisen om, at vinmarken selv viser vejen fra drue til flaske. Vinstokkene er plantet ved håndkraft og i respekt for de unikke forhold ved hver enkelt vinmark. Respekten for det naturlige produkt gør sig også gældende i vinkælderen med et minimum af indblanding under kølige forhold. Vinene beholder hver vinmarks navn, når de bliver hældt på flasker for at tydeliggøre tilknytningen til den jord, vinen kommer fra.

Vandet i Finger Lakes er afgørende for vinproduktionen. Om sommeren optager søerne varme, som forlænger perioden, hvor druerne kan gro, og om vinteren modererer søen den kraftige kulde, som lægger sig over området. Når det bliver forår, forsinker det kølige vand de første skud, så de ikke risikerer at blive ramt af frost, når den rammer om natten.


Kvalitet og eksklusivitet

Det er interaktionen mellem det tempererede klima, de særlige jordbundsforhold efterladt fra istiden og områdets topografi, som giver Keuka Lake Vineyards særlige terroir. Skråningerne sikrer gennemtræk af luft, og at druerne får rigeligt med sol, men også at området bliver effektivt drænet for vand, og at druerne bliver holdt sunde.

Keuka Lake Vineyards producerer kun 3000 kasser om året. Mange af vinene bliver afsat i New York City, hvor de bliver serveret på flere af de fineste restauranter – ikke mindst Eleven Madison Park, som med tre Michelinstjerner har vundet prisen som verdens bedste restaurant i 2017. Samtidig har også flere restaurantejere i Tokyo fået øjnene op for Keuka Lake Vineyards’ kvalitetsvine.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]