Brand image

Keuka Lake Vineyards ligger ved de smukke Finger Lakes i delstaten New York, tæt på Canada. Her købte Mel Goldman i 1993 en vinmark og begyndte at dyrke jorden i 1997. Goldmans fire hektarer blev senere udvidet, og i 2006 åbnede han en lille vingård på stedet. Fra begyndelsen har udgangspunktet været at dyrke druer af høj kvalitet og at producere vin til restauranter i den bedre ende.

Mel Goldmans interesse for vin stammer helt tilbage fra Kibbutzen i Israel, hvor han som ung stiftede bekendtskab med vinproduktion.

Turen gik senere til Nepal, hvor Mel lærte at kende og respektere de lokale bønder. Efter studieture til vinområder som Napa Valley i Californien og Bourgogne i Frankrig besluttede Mel, at han ville være vinproducent.


I 1993 købte Mel og hustruen Dorothee vinmarken ved Finger Lakes, et område som dengang endnu ikke havde vundet stor anerkendelse for sin vinproduktion. Men potentialet ved Finger Lakes var enormt i et forholdsvis køligt klima med perfekte jordforhold i en blanding af skifer, ler, grus og småsten, efterladt af gletsjere fra istiden. Efter grundig research af områdets eksisterende vine, var det tydeligt for Mel og Dorothee, at den drue, der klarede sig bedst i området, var Riesling, selvom den på det tidspunkt kun blev dyrket af få producenter i området.

Fra 1998 til 2001 plantede Mel og Dorothee 4,5 hektarer Riesling, og efter nogle få år kunne Mel producere de første 36 kasser vin. Ved et besøg i Paris deltog vinene i en blindsmagningskonkurrence mod en række Grand Cruer fra Alsace og klarede sig bedre end de lokale favoritter. Herefter var der ingen vej tilbage.

Keuka Lake Vineyards

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Unikke, amerikanske vine


Keuka Lake Vineyards producerer i dag fire hovedvarianter af druer. Riesling udgør næsten halvdelen af produktionen, forfulgt af Vignoles, Cabernet Franc og den alsaciske hybrid, Leon Millot.

Keuka Lake Vineyards’ produktion indebærer et minimum af indblanding i naturens gang efter devisen om, at vinmarken selv viser vejen fra drue til flaske. Vinstokkene er plantet ved håndkraft og i respekt for de unikke forhold ved hver enkelt vinmark. Respekten for det naturlige produkt gør sig også gældende i vinkælderen med et minimum af indblanding under kølige forhold. Vinene beholder hver vinmarks navn, når de bliver hældt på flasker for at tydeliggøre tilknytningen til den jord, vinen kommer fra.