SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Picolit

Kender du Picolit? Det gør de fleste ikke, men faktisk var druen for 200 år siden langt mere kendt, end den er i dag - og sås som en udfordrer til den ungarske Tokay.

Pris
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Picolit?

    Picolit er en hvidvinsdrue med en ukendt oprindelse, selv om der siden det 1600-tallet har været beviser på fremragende ​​søde vin lavet med Picolit. Druens gode ry krydsede grænserne og spredte sig ved de kongelige hoffer i Europa, ikke mindst takket være grev Fabio Asquini, der i 1800-tallet foretog en rejse for at finde et marked for den sødmefulde Picolit som et alternativ til den ungarske Tokay.


    Navnet stammer næsten helt sikkert fra druens lille størrelse, men også på grund af druens begrænsede produktion. Dyrkningen er blevet mere og mere sparsom, og forsvandt helt fra Veneto, hvor den ellers havde spredt sig. Druen har dog heldigvis stadig har rod i Friuli, hovedsagelig i provinserne Udine og Gorizia. Picolit har små, ellipseformede, hvide druer med voksagtig, tyk og ensartet skal omkring et grønt, gyldent hjerte.

  2. Hvordan smager Picolit?

    Vinene har en strågul farve med komplekse aromaer, der minder os om vilde blomster, mandel, fersken og sødmefulde kastanjer. Picolit-vine lagres ofte, og druerne tørres inden vinificering.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]