- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Picolit
Kender du Picolit? Det gør de fleste ikke, men faktisk var druen for 200 år siden langt mere kendt, end den er i dag - og sås som en udfordrer til den ungarske Tokay.
Vælg favoritliste
2020 Vintage Tunina, IGT
Jermann- 98 pointDoctorWine
Lad sommeren skylle ind over dig.
679,95pr. flaskeKun 25 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Picolit?
Picolit er en hvidvinsdrue med en ukendt oprindelse, selv om der siden det 1600-tallet har været beviser på fremragende søde vin lavet med Picolit. Druens gode ry krydsede grænserne og spredte sig ved de kongelige hoffer i Europa, ikke mindst takket være grev Fabio Asquini, der i 1800-tallet foretog en rejse for at finde et marked for den sødmefulde Picolit som et alternativ til den ungarske Tokay.
Navnet stammer næsten helt sikkert fra druens lille størrelse, men også på grund af druens begrænsede produktion. Dyrkningen er blevet mere og mere sparsom, og forsvandt helt fra Veneto, hvor den ellers havde spredt sig. Druen har dog heldigvis stadig har rod i Friuli, hovedsagelig i provinserne Udine og Gorizia. Picolit har små, ellipseformede, hvide druer med voksagtig, tyk og ensartet skal omkring et grønt, gyldent hjerte.
Hvordan smager Picolit?
Vinene har en strågul farve med komplekse aromaer, der minder os om vilde blomster, mandel, fersken og sødmefulde kastanjer. Picolit-vine lagres ofte, og druerne tørres inden vinificering.