ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Cava

Cava er spansk elegance og sofistikation. Den ikoniske mousserende vin kommer primært fra regionen Catalonien og laves omhyggeligt ved hjælp af traditionelle metoder, der minder om dem, der anvendes i Champagne. Vinens fundament bliver typisk lagt med lokale druesorter som Macabeo, Xarel-lo og Parellada, som bidrager til cavaens sprøde og nuancerede smag.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Cavaens boblende univers

    Dyk ned i cavaens univers - uanset om du er vinkender eller lige er startet på din vinrejse, er cava en fængslende verden at tage hul på. Cava er en luksuriøs og sprudlende mousserende vin, der har betaget vinentusiaster over hele kloden og er et fremragende alternativ til den mere berømte champagne. Uanset om du vil imponere dine gæster ved en særlig begivenhed eller blot forkæle dig selv med et glas bobler i verdensklasse, er cava oftest et fremragende valg.


    Selve ordet cava er spansk og betyder 'kælder'. Betegnelsen cava afløste i 1970 ordet ord ”champaña”, da man ikke skulle blande cava sammen med champagne. Cava kan være blanco eller rosé - eller rosado, som spanierne siger det. Kun vine, der er fremstillet efter den traditionelle metode må kaldes cava – eller må man kalde dem for ”vinos espumosos”, der bare betyder ”mousserende vine”.


    Catalansk mousserende vin så dagens lys i 1851 og voksede efter Josep Raventós' rejser gennem Europa i 1860'erne, hvor han promoverede de stille vine fra Codorníu. Hans besøg i Champagne-vinområdet vakte en interesse for potentialet i spansk vin fremstillet efter samme traditionelle metode som netop champagne. Han skabte sin første mousserende vin i 1872, efter at vinmarkerne i Penedès blev ødelagt af phylloxera-pesten, og de overvejende røde vinstokke blev erstattet af et stort antal vinstokke, der producerede hvide druer.


    Cava har sin egen Denominacion de Origin, der dikterer, hvor den mousserende vin må fremstilles. Omkring 95% af al cava produceres i Penedès-området i Catalonien. Cava produceres dog også i Aragon, Castilla y León, Extremadura, Rioja, Baskerlandet, Navarre og Valencia.

  2. Cava på tilbud

    Tilbud på cava er altid populære. Du kan melde dig ind i Sélection Vinklub, hvor du altid sparer 5% på tusindvis af varer. Også cava. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

  3. Cava brut

    Når der står "brut" på din cava, henviser det ikke til navnet på producenten, vintypen eller druen. Kort sagt er brut det franske ord for tør. Derfor refererer brut til en tør mousserende vin - og altså en tør cava. Brut er også et udtryk, der bruges til at beskrive champagne. Men når vinproducenter refererer til brut vin, henviser de til vinens stil snarere end nogen bestemt sort. Brut er tør, skarp og sprød. Og dårlig til kransekager, i øvrigt. Så undgå dét mix.

  4. Cava Rosé

    Cava Rosé (eller Rosado) emmer af sommer, glamour og elegance. Rosé Cava er lavet af drueskindet fra røde druer, som har kortvarig kontakt med mosten og derved tilfører farve til cavaen. Fra dette tidspunkt anvendes den samme produktionsproces som med andre typer cava.

  5. Mad til cava

    Boblerne balancerer fedmen i fiskeretter, østers, kaviar, hummer, cremede supper og saucer. Kylling, pasta- og risretter med en cremet sauce, f.eks. risotto. Det kunne også være paella, når nu vi er i Spanien. Kort sagt går cava til rigtig, rigtig meget mad, men særligt det lidt federe, cremede retter.

  6. Er cava champagne?

    Nej, champagne må kun laves i selve Champagne i Frankrig. Men vi er lige så glade for cava, som vi er for champagne. Cava kan sagtens laves helt på samme måde som champagne. Spanierne bruger dog nogle andre druer, typisk Macabeo, Xarello og Parellada. 

  7. Forskellen på cava og champagne

    Cava er spansk mousserende vin fremstillet efter champagnemetoden, hvor vinen gærer i flasker. Og ligesom champagne har cava forskellige grader af sødme fra den tørre brut til den søde dulce.

  8. Glas til cava

    Cava er ikke det samme som champagne, men når det gælder glas, er det champagneglas, vi drikker cava af. Og det bør du også. De bedste glas laves af Riedel. Tag et kig på deres forskellige champagneglas.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]