- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!
Rheingau
Rheingau er et af Tysklands fineste vindistrikter, hvor Rieslingdruen yder sit allerbedste.
- På lager online
- Kun 18 på lager online
- På lager online
- Kun 10 på lager online
Vælg favoritliste
2018 Pinot Noir Le Schulz by Verena Schöttle, Gutswein
Chat Sauvage1.399,00Pr. flaskePå lager online- På lager online
- Kun 48 på lager online
- Kun 28 på lager online
- Kun 11 på lager online
- Kun 18 på lager online
- 58 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Rheingau
Rheingau er et af Tysklands fineste vindistrikter, hvor Rieslingdruen yder sit allerbedste. Moselvin er som udgangspunkt blød og feminin, mens vin fra Rheingau er mere fast, stålsat, mineralsk og bombastisk med en svag røget undertone. Rieslingvinene fra Rheingau har en god frisk syre, så de både kan og bør ligge i mange år. Udover Riesling, den dominerende drue i Rheingau, produceres også en række friske, frugtrige og meget behagelige rødvine på Spätburgunderdruen (Pinot Noir), som dog bør drikkes unge. Rheingaus vinområde strækker sig over en ca. 30 kilometer lang, sydvendt skråning langs Rhinen mellem Rüdesheim og Mainz.
Klimaet er lunt, og man har flere solskinstimer pr. år end de fleste andre steder i Tyskland. Dette sammen med de kraftige lysreflekser fra Rhinen giver rigtigt gode modningsforhold for druerne. At jordbunden yderligere er meget skiferholdig, gavner også kun modningsprocessen, da varmen beholdes længere i de kølige aftener/nætter.
Rheingau er stolt af at være første vinområde, som opdagede og udnyttede Botrytis Cinerea (ædel råddenskab) – dette i 1775, dvs. lang tid før f.eks. vinbønderne i Sauternes kom på banen. Også begrebet Spätlese har sine rødder her. De ædelsøde vine er desværre ofte dyre, men som regel også pengene værd. Modsat er de tørre og halvtørre vine oftest mere end rimelige i pris i forhold til kvalitet.