Brand image

En rigtig lang historie er ikke en garanti for store vine, men i Tenuta de Sestas eksempel kunne det godt virke sådan.

Tenuta di Sesta

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:

  Om Tenuta di Sesta

  Navnet Sesta er af romersk oprindelse og stammer fra den sjette (sesta på italiensk) milepæl, hvor sognekirken engang stod langs den gamle vej fra Roselle til Chiusi. Det var allerede en vigtig rute under etruskerne, som det fremgår af talrige arkæologiske fund langs vejen. Tenuta di Sesta har en historie, der kan spores helt tilbage til 1462, hvor paven lod det smukke slot opføre. Siden har Tenuta di Sesta skiftet hænder adskillige gange for til sidst i 1850 at overgå til Ciacci-familiens eje. I 1966 blev de første flasker Brunello fra Tenuta di Sesta produceret af Giuseppe Ciacci, far til nuværende ejer Giovanni Ciacci. På det tidspunkt var der kun tolv aftappere, og af denne grund er Tenuta di Sesta Estate anerkendt som en af ​​de historiske vingårde i Montalcino.


  I dag dækker Tenuta di Sesta ikke mindre end 200 ha, men det er kun de 30, som er tilplantet med vinstokke, mens de resterende marker er tilplantet med oliventræer og kornmarker. Siden 1995 har vingården været drevet af Giovanni Ciacci, som siden har fået selskab af sine børn Andrea og Francesca. Her er traditionel lagring på store egetræsfade og fornyet vingårdsdrift baseret på klimatiske ændringer i fokus. Filosofien bag er, at det er den bedste strategi til at opnå vine, der bedst udtrykker Montalcinos terroir.

  Tilmelding til Sélection Vinklub

  Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

  Læs om vores kundeklub
  Logo
  H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]