Pommeau de Normandie

Frankrig
Calvados
3/4 ltr.
DKK 170,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Et blend af tre dele frisk æblejuice-cider og én del Calvados. Æblerne er udvalgt så Pommeau’en ikke bliver for sød eller tung.
Specifikationer
Leverandør
Christian Drouin
Land
Frankrig
Område
Calvados
Type/Farve
Frugtvin
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Riesling / Zinfandel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Frugt og nødder
Alkohol
17,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter 2.
verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Dette fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados'er.
I 1960 besluttede Christian Drouin sig så til at tage skridtet fuldt ud og producere sin egen calvados. Der skulle dog gå 19 år, før han følte, at samlingen af gamle eau de vie'er kombineret med hans egen produktion var tilstrækkeligt stor til, at han kunne aftappe de først calvados'er under husets eget navn.
Siden har Christian Drouin haft en forrygende succes, og man kan i dag bryste sig af at have modtaget flere priser og præmier for produktsortimentet, end samtlige andre calvados-producenter til sammen!
I dag er det sønnen, Christian Drouin d. 2, som har taget over. Udover de så berømte vintagecalvados'er, der strækker sig tilbage til 1939, fremstiller huset også en række fantastiske blends, Pommeau'er og cidere.

Pommeau de Normandiet fik først i 1986 den første officielle lovtekst for, hvordan produktet skulle produceres - men man havde dog produceret mange år før...

Pommeau de Normandiet er en blend af tre dele frisk cidre æblejuice og en del Calvados. Appellationen kræver, at man lagrer blenden 14 måneder på egetræsfade. Christian Drouins Pommeau har dog lagret mellem 3-4 år på egetræsfade, og æblerne er også specielt udvalgt med henblik på at give den perfekte smag - ikke for sød, men heller ikke for tung.

Server Pommeau de Normandiet Christian Drouin i et tulipanformet glas ved 8-10 grader før maden. Man kan også lave en cocktail med champagne, mousserende vine eller spiritus. Med sine søde æbletoner er den også ideel til mange desserter.

Mariner din ande foie gras med Pommeau en halv time før bagning. Server den med æbler og et glas køligt Pommeau Christian Drouin.
Server varme æbleskiver i smør med vaniljeis og Pommeau.
Overhæld Tarte Tatin med Pommeau karamel og frisk cream.

Robert Parker, The Wine Advocate, har givet Christian Drouins Pommeau 92 point og skriver yderligere i sin anmeldelse:
"Aldrig er jeg blevet så henrykt over en "before drink" som denne. I høj grad anbefalet."
Det er da en anmeldelse, der vil noget!
Et blend af tre dele frisk æblejuice-cider og én del Calvados. Æblerne er udvalgt så Pommeau’en ikke bliver for sød eller tung.
5. december 2014
SØLVMEDALJE ved Concours Général Agricole 2014
3. juli 2013
PRIX D'EXCELLENCE ved Vinalies 2013
20. november 2012
SØLVMEDALJE ved Concours Général Agricole Paris 2012
92 POINTS
4. september 2019
92 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate