DAGENS køb: Bordeauxgaven KUN 299kr (6x⭐ fra Ekstra Bladet)!

Pomerol

Franske Pomerol er muligvis et lille område. Men de vine, der kommer herfra er tilsvarende store, fyldige og intense. Herfra kommer nogle af verdens mest fantastiske, men ofte også dyre, vine.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Lidt historie

Pomerol-regionens nordlige grænse udgøres Barbanne-floden, som historisk betragtet som grænsen mellem nord, hvor folk talte Langues d'oïl og syd, hvor de talte Langue d'oc. Det er svært at vide præcis hvornår, der først blev plantet druer i Pomerol, men det blev der i hvert fald på romernes tid. I middelalderen gjorde Pomerols beliggenhed langs pilgrimsruten El Camino, at mange hjemvendte korsriddere byggede gårde og hospitaler i området. De blev i området og opbyggede vinmarkerne efter Hundredårskrigen. 

  1. Hvor kommer Pomerol fra?

    Pomerol er et mindre, men berømt, vinområde i franske Bordeaux. Og det er småt – omtrent 3x4 km. Her er forholdsvis varmt og det er bl.a. med til at give muligheder for en fyldig vin, elsket for sin intense smag, fløjlsbløde væsen og fantastiske aroma. Selvom Pomerol ikke er noget stort område, har det en herligt varieret jordbund, hvor ikke mindst en skøn, fed lerjord skaber fantastiske forhold og perfekte forhold for distriktets kraftige vine. Det ligger ved siden af mindst lige så kendte St. Émilion, som vinene dog også tit har en del tilfælles med. Pomerol ligger forholdsvis langt fra Atlanterhavet ift. Médoc – det gør klimaet mere kontinentalt med større temperaturudsving mellem morgen og aften. Her regner også mindre.


    Nogle af verdens dyreste, bedste og mest eftertragtede vine har hjemme i Pomerol. Jorden er næsten dækket af vinmarker, men uden de imponerende slotte og store producenter, man kan se andre steder i Bordeaux. Det skyldes, at Pomerol primært er små producenter, der ikke producerer mere end et par tusinde kasser vin om året. Her er en enkelt kirke og ellers en række mindre huse, der gør det ud for chateauer. Pomerol er da også de mindste af de områder i Bordeaux, hvor man skaber fine vine.

    De mest kendte druer, der bruges i Pomerol er Cabernet Franc, Malbec og Merlot (75%). Cabernet Franc giver vinen en flot og imponerende kompleksitet, mens Merlot sikrer runde, fyldige, bløde og forholdsvis stærke rødvine.

  2. Hvad spiser man til Pomerol?

    Pomerol er som skabt til det danske efterårs blæst, vind og regn og den danske jul og vinters fyldige retter. Det er ikke nødvendigvis de billigste rødvine, man kan komme i nærheden af, men vinoplevelserne er store i Pomerol. 

  3. Hvordan gemmer man Pomerol?

    Pomerol bliver hurtigere modnet ift. f.eks. vinene fra Medóc, der ligger vestpå. Det skyldes Merlot-druen, som simpelthen kræver en kortere lagring end den ellers ærkefranske Cabernet Sauvignon. Det er gode nyheder for dig, der gerne vil drikke dine fantastiske vine og ikke har den store tålmodighed, det kan kræve at gemme eksempelvis Cabernet Sauvignon-vine i 20 år.