Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen

Brand image

Banyuls

Hvis du holder af portvin, burde du overveje at interessere dig for Banyuls. For selvom vi er et godt stykke fra Portugal, minder de to produktionsprocesser om hinanden.

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Banyuls - fremragende hedvine fra Sydfrankrig

    Banyuls er en fransk appellation d'origine contrôlée (AOC), hvor man laver dessertvin på gamle vinstokke dyrket i terrasser på skråningerne af de catalanske Pyrenæer i Roussillon i Frankrig - et områder, der grænser mod syd til Empordà-vinområdet i Catalonien i Spanien. AOC-området er begrænset til fire kommuner i Côte Vermeille: Banyuls (hvorfra AOC'en har fået sit navn), Cerbère, Collioure og Port-Vendres.


    De tilladte druer er Grenache (mindst 50% eller 75% for Grand Cru), Grenache Gris, Grenache Blanc og Carignan. Sjældent bruges der også Macabeu, Muscat og Malvoisie.

  2. Sådan laver man Banyuls

    Produktionsprocessen, der i Frankrig kendes som "mutage", ligner den, man bruger til at laver portvin. Alkohol tilsættes til mosten for at standse gæringen, mens sukkerniveauet stadig er højt. Det bevarer druens naturlige sødme. Vinene Lagres derefter på egetræsfade eller udenfor i glasflasker udsat for solen. Lagringsperioden er minimum ti måneder for Banyuls AOC. Den resulterende vin ligner portvin, men har en tendens til at være lavere i alkohol.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]