ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Bandol

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Nyheder & Premium Brand
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Bandol - hvor nogle af verdens bedste rosévine kommer fra

  Verdens mest berømte rosévine kommer fra Frankrig. De mest berømte rosévine i Frankrig kommer fra Provence. Nogle af de mest berømte rosévine i Provence kommer fra Bandol. Hvis du er til rosévin, så er du kommet til det rette sted.


  Bandol er et af de vigtigste vinområder i Provence i det sydøstlige Frankrig. Herfra kommer rød-, hvid-, og rosévin fra omkring 1550 hektar vinmarker omkring kystbyen Bandol ved Middelhavet. Størstedelen er placeret lige nord for selve Bandol, i Le Beausset, La Cadière-d'Azur, Le Castellet og Évenos. Bandol er berømt for sine rødvine, som udgør størstedelen af ​​appellationens produktion. De indeholder typisk en høj andel af Mourvèdre, hvor appellationsreglerne kræver mindst 50 procent. Brugen af denne mængde af en så krydret, kraftfuld druesort giver en meget karakterfuld vin, som ville være svær at skabe i noget andet område af Frankrig. Mourvèdre vil kun modnes pålideligt i et klima så solrigt og varmt som det, der hersker langs Middelhavskysten.


  Grenache er den anden hovedkomponent i Bandols rød- og rosévine. Det er en tidligere modnende sort og risikerer faktisk overmodning i det intense klima i Provence med fare for meget potentiel alkohol til vinene. Derfor planter de lokale vigneroner Grenache på de køligere, nordvendte skråninger og Mourvèdre på de varmere, sydvendte skråninger. Cinsault er ligeledes vigtig i området, Carignan og Syrah.

 2. Hvordan smager rosévin fra Bandol?

  Bandols rosévine tegner sig for omkring en tredjedel af den samlede produktion. De er kendte for deres krydrede, jordprægede karakter og er blandt de mere fornemme rosévine, Frankrig har at byde på. Ligesom rødvinene er de lavet af en blanding, der er domineret af Mourvedre, Grenache og Cinsault


  I hele Provence skaber en række lave, kystnære bjergkæder og højdedrag varierede mesoklimaer. De varmeste er dem direkte ud til Middelhavet, som har en modererende effekt. Kyststrækningen der er hjemsted for Bandol- og Cassis-appellationerne er et godt eksempel på dette. Beskyttet mod kolde nordenvinde fra Montagne Sainte-Victoire og Massif de la Sainte-Baume mod nord, og Chaîne de Saint-Cyr mod vest, nyder vinstokkene her beskyttede, varme vækstbetingelser.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]