- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Spar op til 38% på gaver og smagekasser 🍷 Klik her

Barbaresco
Hvis Barolo er ”Kongen” af Piemonte, er Barbaresco dronningen. Det er samtidig navnet på den by, hvor den fremstilles. Selve området ligger øst for Alba, hvor Barolo ligger syd for. Både Barolo og Barbaresco laves på Nebbiolo-druen, men Barbaresco er typisk lidt mere blød og rund og lidt lettere end en klassisk Barolo. Piemonte har i mange, mange år været kendt for kvaliteten på sine Nebbiolo-druer.
- Forudbestil - forventet d. 12/05/2023
- På lager online
- På lager online
Hvad er forskellen på Barolo og Barbaresco?
Den største forskel mellem Barolo og Barbaresco er jorden. Barbarescos jord har flere næringsstoffer i sig. Det gør, at vinene ikke udviser så så mange tanniner som Barolo. Begge vine har dog gerne en smuk aroma med indtryk som roser, parfume og kirsebærsauce. Det vil ofte være tanninerne, der virkelig adskiller de to. En Barbaresco skal samtidig være på mindst 12% - den er dog oftest over 13%. Samtidig skal den lagres i minimum 26 måneder, hvoraf de ni skal være på egetræ. Skal det være en Riserva, skal den lagre i hele 50 måneder.