Valpolicella

Valpolicella er hjem for Amarone. Det er i sig selv nok til en plads i enhver vinelskers hjerte, men området kan endnu mere. Du finder også krydrede Valpolicella Ripasso, sødmefulde Recioto og den elskede og livlige Valpolicella. Druerne er Corvina, Rondinella, Corvinone og Molinara. Ifølge lovgivningen skal Valpolicella DOC-vine laves med mellem 45-95% Corvina, hvor de 50% dog kan erstattes med Corvinone, som giver runde præg med indtryk af kirsebær.

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvor ligger Valpolicella?

Valpolicella ligger ved foden af alperne i den norditalienske region Veneto. Jordbunden er primært kalksten og lerjord. Druen Rondinella skal fylde mellem 5-30% af blendet og bidrager med fyldige, blomstrede noter. Molinara bibringer en smule syre og bruges i mindre målestok.

Valpolicella og Ripasso bør drikkes inden de bliver fem år gamle. Den livlige Valpolicella med hint af forfriskende kirsebær og aromatiske ud bør også køles en smule ned. Det gælder ikke for Ripasso, som byder på en smuk, rubinrød farve, en skøn, krydret aroma og snert af sort peber og en smule sødmefulde kirsebær.