Hvidvin fra New Zealand

New Zealand er internationalt kendt for en enormt høj standard, når det kommer til hvidvin. Landet, hvor der er seks får for hvert menneske, producer noget af verdens absolut bedste Sauvignon Blanc. Vinene kommer særligt fra Marlborough-regionen, hvor vinhusene ligger tæt mellem smukke, grønne vinmarker. Vinene er oftest aromatiske, levende og gerne med præg af tropisk frugt og stikkelsbær. Det er samtidig vine, hvor både anmeldere og forbrugere er enige om, at newzealænderne har fat i den lange ende.
Selvom Sauvignon Blanc gerne tager spotlyset, bliver der også produceret fremragende Chardonnay, Pinot Gris, Gewurztraminer og Riesling.

I forhold til de traditionelle vinlande i Den Gamle Verden er New Zealand naturligvis et meget nyt vinland, hvor man ikke skal længere tilbage end i slutningen af 1970’erne/begyndelsen af 1980’erne, før den berømte, newzealandske Sauvignon Blanc slog igennem. Vinhistorien på de to øer, der udgør landet, strækker sig dog tilbage til som minimum 1819, hvor præsten Samuel Marsden plantede 100 vinstokke og profetisk skrev at ’New Zealands jord virker meget lovende’. Det forholdsvis kølige, maritime klima er som skabt til hvidvindsdruer med en flot syre på tværs af druetryper.
2018 Herringbone Sauvignon Blanc, Herringbone Hills
Duften har toner af citrus, lime og tropisk frugt. Smagen er elegant og sprød med en flot syre, som afbalancerer vinen.
2017 Herringbone Sauvignon Blanc, Herringbone Hills
Duften har toner af citrus, lime og tropisk frugt. Smagen er elegant og sprød med en flot syre, som afbalancerer vinen.
2019 Seresin Sauvignon Blanc Momo
Duften har indsmigrende nuancer af citrus, tranebær og tropisk frugt. Smagen er fyldig med en ren eftersmag, der smukt afbalanceres af vinens syre.
2019 Felton Road Riesling
Perfekt balance mellem sødme og syre i newzealandske Felton Roads frugtigt eksotiske Riesling.
2017 Pathway Sauvignon Blanc, Pathway
Duften har nuancer af tropisk frugt, og citrus. Smagen er meget ren med en flot syre, som afbalancerer vinens frugt.
2016 Seresin Chardonnay Reserve
Intens duft af æble, pære og toner af karamel, smør og ristet brød. Dyb og elegant, men alligevel meget imødekommende smag med stor kompleksitet. En vin som absolut kan tage konkurrencen op mod flere ...
2014 Seresin Sauvignon Blanc Marama
Ganske enkelt en fantastisk vin. Duften har elegante nuancer af citrus og passionsfrugt med lette toner af hvid trøffel. Smagen er superkompleks med toner af tropisk frugt og crème caramel.
2016 Seresin Sauvignon Blanc
92 POINTS
92 Points - Bob Campbell
Indsmigrende duft af sødmefyldte hyldebær, græs og stikkelsbær. De venlige dufte følges op af en behagelig blød, lang og betagende smag.
2018 Felton Road Chardonnay Block 6
Modne og frugtige aromaer med hint af fersken og grapefrugt. En vin, der fylder hele munden med frugtig tekstur og præg af stenfrugt inden en lang eftersmag tager over. En super balanceret Chardonnay.