Errazuriz Late Harvest Sauvignon, 3/8  ltr.

Chile
Casablanca Valley
3/8 ltr.
DKK 99,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Fed, strågylden farve. Duften er liflig og sødmefuld med nuancer af lime, passionsfrugt og frisk ananas. Smagen domineres af citrusfrugter og akaciehonning. Velafbalanceret frugtsyre. En rigtig lækkerbidsken for slikmunde!
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Casablanca Valley
Type/Farve
Dessertvin
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/8 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Late Harvest dyrkes i nogle af Chiles køligste vinområder. Casablanca Valley ligger f.eks. nær Stillehavet, som hver morgen sender en kaskade af iskold tåge ind over vinmarkerne. Temperaturen stiger hen ad dagen, men oftest vil et dække af skyer dog hænge over dalen og beskytte vinstokkene mod solen. Resultatet er, at druerne er længere om at modnes, og at de ved høsten besidder stor koncentration af smagsstoffer og en perfekt mængde syre.

Se vores aktuelle sortiment af vine fra Viña Errazuriz

Fed, strågylden farve. Duften er liflig og sødmefuld med nuancer af lime, passionsfrugt og frisk ananas. Smagen domineres af citrusfrugter og akaciehonning. Velafbalanceret frugtsyre.  En rigtig lækkerbidsken for slikmunde!
28. august 2015
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Intense abrikoser I duften. En fed koncentreret vin med kvæde, honning, blomster og vanilje i smagen. Lidt lav i syren. Lidt bidende alkohol. Lang lidt tung eftersmag."
8 POINTS
16. januar 2012
OTTE AF NI POINTS i Nordjyske Stoftstidende
""Late Harvest" betyder "sen høst". Druerne er høstet så sent på året, at de nærmest er blevet til rosiner. Vi kender metoden fra Tyskland, hvor betegnelsen er spätlese. Der er dog en stor forskel. I Tyskland er der næste altid forbundet ædel råd med de sent høstede druer. Det giver en helt speciel smag til vinen – den vi også kender fra Sauternes. I Chile er der så tørt, at den ædle råd ikke kan leve på druerne, så her er der mere tale om en koncentration af alle smagsstoffer. Man får samlet smagen i mindre most. Det er også derfor, den sælges i halvflasker, for man drikker ikke så meget. Intens sødme kombineret med frisk syre. God til desserter med frisk frugt, f.eks. kan den kombineres med jordbær."
Koldgæres 1 måned ved 10-14 grader. Stabiliseres ved lavere temperaturer over et par måneder, før den flaskes.