Bot Ximenez Old Harvest, 1/2  ltr.

Spanien
Jerez
1/2 ltr.
DKK 250,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har lækre nuancer af figner rosiner, blommer og friskbagt brød, tilsat en let note af fino sherry. Smagen er intens og fyldig med en fin sødme, som afbalanceres flot af vinens syre. Perfekt til Foie Gras!
Specifikationer
Leverandør
Bodegas Ximenez-Spinola
Land
Spanien
Område
Jerez
Type/Farve
Hedvin
Drue
100% Pedro Ximenez
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Skaldyr
Grøntsagsretter
Fjerkræ
Alkohol
17,00%
Flaskestørrelse
1/2 ltr.
Proptype
Kork
Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.
Duften har lækre nuancer af figner rosiner, blommer og friskbagt brød, tilsat en let note af fino sherry. Smagen er intens og fyldig med en fin  sødme, som afbalanceres flot af vinens syre. Perfekt til Foie Gras!
Mosten lægges på fade, hvor den gennemgår en fuldstændig alkoholisk gæring, hvorefter vinen forbliver på fade, hvor den lagrer med bærmen, mens der løbende udføres battonage. Afslutningsvist filtreres vinen og tappes på flaske.