2017 Villa de Corullon

Spanien
Bierzo
0,75 ltr.
DKK 379,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
Specifikationer
Leverandør
Alvaro Palacios
Land
Spanien
Område
Bierzo
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2017
Drue
100% Mencia
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Syrah
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
13,50%
Flaskestørrelse
0,75 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Alvaro Palacio er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin l´Ermita står side om side med Pingus blandt de førende vine i Spanien.
Alvaro Palacio er ud af en børneflok på 9, og hans forældre var dengang ejere af den respekterede vingård Palacios Remondo i Rioja. Alvaro kunne have valgt at blive boende og overtage driften af vingården, men i stedet trak den store verden, og han rejste derfor til Bordeaux. Her blev han uddannet som ønolog for efterfølgende at arbejde for Moueix-familien på Château Petrus.

Da Alvaro kom tilbage til Spanien, var han stadig ikke parat til at slå sig ned på familiens vingård og tog derfor til vindistriktet Priorat, som på det tidspunkt hovedsagligt var kendt for produktion af bulk vin. Da vinmarkerne kun gav et lille udbytte, var flere og flere af vinbønderne begyndt at nedlægge deres marker.

Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvario Palacio med deres roser, og denne meget positive kritik fortsætter.
Netop Alvario Palacios nytænkning er baggrunden for, at han har gjort sin entré i det ellers lidet prangende vindistrikt Bierzo.
Normalt kendes Bierzo kun lokalt og udelukkende for nogle lette og frugtrige vine af blandet kvalitet, som gerne skal drikkes inden for de første år efter aftapning.
Netop dette har Alvario Palacio ændret på med sin serie af enkeltmarksvine. Druerne til disse vine kommer udelukkende fra distriktets bedst beliggende vinmarker, som er tilplantet med op til 100 år gamle vinstokke. Udbyttet holdes nede og tangerer til tider de mængder, man høster i Sauternesdistriktets bedste slotte med 12,5 hl. pr. ha.

Villa Corullon er ikke en decideret enkeltmarksvin, da den kommer fra op mod 105 forskellige små parceller, som alle er beliggende i området omkring byen Corullon. Det samlede areal af disse parceller beløber sig til 21 ha, som er tilplantede med 50 til 90 år gamle vinstokke.
Vinmarken kultiveres stadig ved brug af muldyr, og hele fremstillingsprocessen - fra den daglige pleje af vinstokkene til den endelige flaskning - er biodynamisk.
Udbyttet er helt nede på 18 hl. pr. hektar.
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.  
96 POINTS
16. januar 2020
94-96 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
"The sample of the 2017 Corullón showed a wider side of this village blend, where they have been focusing to get more precision through harvesting every plot the exact day it should be bottled. That's why they sold up to seven hectares of vineyards, the most challenging plots, those at higher altitude and with more challenging ripening conditions, enabling them to achieve an even more precise blend with the remaining grapes. I had a sample from one oak foudre that seemed to amplify the spicy side of the wine, with an herbal twist thrown in. The palate showed much better, with great balance and very fine tannins."
Druerne høstes oftest i perioden fra 5. september til 12. oktober.  Mosten gæres ud på åbne fade, hvorefter vinen lægges på 100% nye franske egetræsfade i 14 måneder. Efterfølgende tappes vinen på flaske uden nogen form for filtrering.