SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Bierzo

Oplev vinene fra Bierzo. Den lille appellation har tidligere levet et liv lidt i skyggen af de andre berømte, spanske vinområder, men nu har verden fået op for vinene fra det rå landskab i det nordvestlige Spanien.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Bierzo?

    Bierzo er en lille appellation i den bjergrige, nordvestlige del af Spanien. Endnu er den ikke så kendt som nogle af de andre store, spanske appellationer, men flere og flere får øjnene op for Bierzo. Og det forstår vi sandelig godt. Bierzo levede tidligere en forholdsvis ubemærket tilværelse inden for vinfremstilling, men det har den dygtige vinmand Alvaro Palacios med sin store indsats og investeringer fået lavet meget om på.  


    Bierzo er en del af det gamle kongerige Léon, nu kendt som Castilla-Léon-regionen, i det rå, bjergrige landskab i den nordvestlige del af Spanien i læ af det Asturiske Massiv. Den tætte beliggenhed på de høje bjerge giver meget nedbør – lige så meget som i Bordeaux, ifølge de lokale – og alkoholprocenten bliver derfor knapt så høj som i vinene længere mod syd.


    Vin fra Bierzo er primært rødvin – og overvejende på den lokale Mencia-drue, som skulle være nært beslægtet med Pinot Noir. Den blandes dog som oftest med Garnacha for at få styrke og farve.

  2. Hvordan smager vin fra Bierzo?

    Bierzo-vinene er fra ofte starten frugtrige og saftige, men efterhånden som de ældes, bliver de mere komplekse og fede, dog uden at den charmerende frugtrigdom tabes. Der produceres også en mindre mængde rosé, ligeledes på Mencia og Garnacha, mens der til områdets hvidvine anvendes druesorter som Doña Blanca, Godello, Malvasia og Palomino.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]