Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Bierzo

Den lille appellation Bierzo er en del af det gamle kongerige Léon, nu kendt som Castilla-Léon-regionen, i det rå, bjergrige landskab i den nordvestlige del af Spanien, i læ af det Asturiske Massiv. Den tætte beliggenhed på de høje bjerge giver meget nedbør i Bierzo – lige så meget som i Bordeaux ifølge de lokale siger – og alkoholprocenten bliver derfor knapt så høj som i vinene længere sydpå. 

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Årgang
0
Alkohol
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide

Vin fra Bierzo er primært rødvin – og overvejende på den lokale Mencia-drue, som skulle være nært beslægtet med Pinot Noir. Den blandes dog som oftest med Garnacha for at få styrke og farve.

Bierzo vinene er fra starten frugtrige og saftige, men efterhånden som de ældres, bliver de mere komplekse og fede, dog uden at den charmerende frugtrigdom tabes. Der produceres også en mindre mængde rosé, ligeledes på Mencia og Garnacha, mens der til områdets hvidvine anvendes druesorter som Doña Blanca, Godello, Malvasia og Palomino.

Bierzo levede tidligere en forholdsvis ubemærket tilværelse inden for vinfremstilling, men det har den dygtige vinmand Alvaro Palacios med sin store indsats og investeringer fået lavet meget om på.  


Læs mere om de enkelte vine fra Bierzo ved at klikke på de enkelte produkter