STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Bierzo

Bierzo er en lille appellation i den bjergrige, nordvestlige del af Spanien. Endnu er den ikke så kendt som nogle af de andre store, spanske appellationer, men flere og flere får øjnene op for Bierzo.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Værd at vide om Bierzo-vin

Den lille appellation Bierzo er en del af det gamle kongerige Léon, nu kendt som Castilla-Léon-regionen, i det rå, bjergrige landskab i den nordvestlige del af Spanien, i læ af det Asturiske Massiv. Den tætte beliggenhed på de høje bjerge giver meget nedbør i Bierzo – lige så meget som i Bordeaux ifølge de lokale siger – og alkoholprocenten bliver derfor knapt så høj som i vinene længere sydpå. 

Vin fra Bierzo er primært rødvin – og overvejende på den lokale Mencia-drue, som skulle være nært beslægtet med Pinot Noir. Den blandes dog som oftest med Garnacha for at få styrke og farve.


Bierzo vinene er fra starten frugtrige og saftige, men efterhånden som de ældres, bliver de mere komplekse og fede, dog uden at den charmerende frugtrigdom tabes. Der produceres også en mindre mængde rosé, ligeledes på Mencia og Garnacha, mens der til områdets hvidvine anvendes druesorter som Doña Blanca, Godello, Malvasia og Palomino.


Bierzo levede tidligere en forholdsvis ubemærket tilværelse inden for vinfremstilling, men det har den dygtige vinmand Alvaro Palacios med sin store indsats og investeringer fået lavet meget om på.