STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Alicante Bouschet

Gennem dens efterhånden lange historie, har Alicante Bouschet levet lidt skjult. Ofte er den blevet brugt som blandingsdrue, og det gør den sådan set stadig. Den blev endda særligt brugt under forbudstiden i USA, hvor den i det skjulte blev ulovligt produceret fordi, den kunne fortyndes meget uden at den mistede farve. I dag er historien dog en anden - og Alicante Bouschet står alene i flere og flere vine.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Er du til fyldige rødvine som Zinfandel, Cabernet Sauvignon eller Syrah? Så vil du elske Alicante Bouschet.

  1. Alicante Bouschet

    Er du til fyldige og frugtige rødvine som Zinfandel, Cabernet Sauvignon eller Syrah? Så vil du også være glad for Alicante Bouschet.


    Rødvinsdruen Alicante Bouschet har været dyrket siden i hvert fald1866, men så muligvis dagens lys i Portugal i begyndelsen af 1800-tallet. Den er en krydsning af druerne Petit Bouschet og Grenache. Druen er en såkaldt teinturier, dvs. en af de få druer med rødt frugtkød, der bruges til vindyrkning.


    Den blev plantet intensivt under i begyndelsen af 1900-tallet i Californien til eksport til østkysten. Dens tykke hud gjorde den nemlig modstandsdygtig over for råd under transporten. Den intense røde farve var også nyttig under forbuddet, da den kunne fortyndes uden at forringe udseendet. Nu hvor amerikanerne må drikke alkohol igen, dyrkes druen åbent, ikke mindst i et område som Lodi.


    Ved begyndelsen af ​​det 21. århundrede var Alicante Bouschet den 12. mest plantede rødvinsdrue i Frankrig med betydelige beplantninger i Languedoc, Provence og Cognac-regionerne. I 2011 repræsenterede beplantningen mindre end 4.000 hektar i Frankrig. Dette scenarie er dog stort set vendt i andre regioner i Europa, ikke mindst i det sydlige Portugal, hvor vinene er højt værdsatte og ofte overgår traditionelle, lokale sorter.

  2. Hvordan smager Alicante Bouschet?

    Alicante Bouschet skaber intense, store, frugtige og kraftulde vine med smag, der spænder fra friske til kogte brombær, blåbær, sorte kirsebær og meget mere. Den har ofte en krydret, let røget smag sammen med sødere toner af mørk chokolade, krydderier, bagværk og vaniljestang - ikke mindst, når vinen lagres på nye egetræsfade. Der er også forskel på, om druerne dyrkes i varmere eller lidt køligere områder. I køligere områder, vil druerne - og dermed vinen - opnå en højere alkoholprocent, flere tanniner og mere syre. Det gør den lidt mere skarp som ung, men til gengæld rigtig god, når den får lov at stå nogle år i vinkælderen. I varmere områder bliver vinen blødere og mere drikkevenlig lige fra den fødes.

  3. Alicante Bouschet til rosévin

    Selvom Alicante Bouschet bl.a. bruges til at farve andre rødvine mørkere, kan den faktisk også bruges til rosévin. Så næste gang du beder om et glas Alicante Bouschet, er det muligvis et glas rosévin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]