- Superdeals
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
Aglianico
Du har muligvis ikke hørt om Aglianico. Men du kender højst sandsynligt Barolo. Aglianico kaldes for "Sydens Barolo", og det er absolut en drue, der fortjener et større kendskab, end den har.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
- Økologisk
Vælg favoritliste
2017 Bocca di Lupo Aglianico, D.O.C.
Tormaresca- 92 pointVinous
Dyb, rubinrød farve og en intens og kompleks aroma med flere bølger af rød frugt, tørrret frugt, krydderier, urter og balsamico. Tætte tanniner og stor elegance på tungen, super balanceret og rund med en lang og vedvarende eftersmag.
699,95pr. flaskeKun 40 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2019 Bocca di Lupo Aglianico, D.O.C.
Tormaresca- 92 pointxtraWine
Superelegant, frugtig og kompleks.
699,95pr. flaskeKun 50 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Bocca di Lupo Aglianico, D.O.C.
Tormaresca- 95 pointxtraWine
Kompleks vin med stor modenhed.
699,95pr. flaskeKun 8 på lager online
Gå til side
ud af 1
Aglianico - Sydens Barolo
Aglianico er en syditaliensk, sort druesort, der primært vokser i Basilicata og Campania. Sammen med Sangiovese og Nebbiolo, regnes den for at være én af de tre største italienske druesorter. Druen kaldes ofte for "Sydens Barolo" på grund af dens evne til at skabe meget raffinerede, komplekse vine.
Vinene er typisk fyldige med faste tanniner og høj syre, hvilket giver dem et godt lagringspotentiale. Vinens fyldige smag gør den velegnet til at kombinere med kød såsom lam. I Campania blandes druen nogle gange med Cabernet Sauvignon og Merlot. Som ung er Aglianico meget tanninrig og koncentreret, så den kræver et par års ældning, før den er god at drikke. Efterhånden som den ældes, bliver frugten mere udtalt og tanninerne mere afbalancerede med resten af vinen.
Aglianico på tilbud
Spar penge på din næste flaske Aglianico. Meld dig ind i Sélection Vinklub og få 5% rabat på dine køb af tusindvis af varer. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.
Hvad spiser man til Aglianico?
Aglianico passer usædvanligt godt til fyldige og smagfulde retter. Vinens intense karakter og strukturerede tanniner gør den til et fremragende match til solid kødretter, grillet lam, oksekød eller vildt. Prøv f.eks. en marineret flanksteak, oksemørbrad eller roastbeef. Aglianico er også et super match til lagrede oste, charcuteri og retter med urter og krydderier.
Er Aglianico god at gemme?
Ja, faktisk er Aglianico kendt for sin netop at kunne gemmes i årevis. Vinens høje tannin- og syreindhold i giver den mulighed for at udvikle yderligere kompleksitet og forbedres med tiden i flasken. Nogle af de bedste Aglianico-vine kan gemmes i årtier og få yderligere lag af smag, aroma og kompleksitet med årene.
Hvor stammer Aglianico fra?
Aglianico stammer fra muligvis fra Grækenland, helt tilbage i Antikken, og at den kom til Italien i det 8. århundrede f.Kr. Den blev i hvert fald allerede drukket af de gamle romere. I Basilicata er Aglianico grundlaget for Aglianico del Vulture DOC og regionens eneste DOCG-vin, Aglianico del Vulture Superiore, koncentreret i det nordlige område af provinsen Potenza. De mest eftertragtede produktioner kommer fra vinmarkerne, der ligger i og omkring den udslukte vulkan Vulture. Druen er også for nylig blevet plantet i Australien og Californien, da den trives i varme, solrige klimaer med en lang modningssæson. I Australien bliver druen introduceret i Murray Darling-regionen med fin succes. I Nordamerika er den endda blevet prøvet i Texas og Arizona og i Ontario i Canada.
Hvornår høster man Aglianico?
Aglianico-vinstokkene blomstrer tidligt og vokser bedst i tørt klima med meget solskin. Den har også lav resistens over for botrytis, men da den er alt for tanninrig til at lave dessertvin, er ædelråd mere en risiko end en fordel. Druen har en tendens til at modne sent, med høst så sent som i november i nogle dele af det sydlige Italien. Hvis druen er plukket for tidligt, eller med for stort udbytte, kan druen være ret aggressiv i sin tanninudtryk.
Vidste du at:
Aglianico er én af kun seks druesorter, der ikke har lyst frugtkød?