- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!
Smag på, hvad Grækenland har at byde på med Domaine Constantin Lazaridi. Græsk klasse, der er blevet populær i store dele af verden.
Domaine Constantin Lazaridi
Om Domaine Constantin Lazaridi
Brødrene Nico og Constantin (Costa) Lazaridi bor i Græsk Makedonien i den nordlige del af Grækenland. De er blevet rige på marmor og har leveret bl.a. til Mekka og Louvres. Alle de mange penge, de tjente, fik de som mange andre rigmænd lyst til at sætte over styr ved vinproduktion, og de startede derfor som de første i området i 1992. 46% var ejet af Costa, 46% af Nico og de sidste 8% af ønologen. Nico og ønologen gik dog selvstændigt og lod Costa tilbage. Siden har der været en indædt krig mellem de to brødre om at lave Grækenlands bedste vin.
Constantin Lazaridi har plantet de for området utraditionelle druesorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon og Shiraz samt klassiske græske sorter som Agiorgitiko, Asyrtiko og Limnio. Tanken er, at man ved at kombinere de nye sorter med de klassiske græske ville få det optimale resultat. Man tilstræber en økologisk dyrkning af vinstokkene for at skåne både vinstokke og miljø, hvilket på længere sigt er med til at skabe et bedre og mere bæredygtigt terroir. Domaine Constantin Lazaridi har over 100 faste medarbejdere, der passer vinmarkerne. Samtidig rådgiver nogle af Frankrigs ledende universitetsprofessorer domainet omkring dyrkning og fremstilling af vin. Det har bl.a. medført, at Domaine Constantin Lazaridis 200 ha store vineri i dag står gennemmoderniseret med det sidste nye indenfor vinifikationsudstyr.
Langt størsteparten af husets hvid-, rød- og rosévine eksporteres til udlandet, hvor de optræder på vinkortet hos en stor del af verdens absolut bedste restauranter.