le Moulin Cremant

Frankrig
Sydfrankrig
3/4 ltr.
DKK 139,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vinens signatur er de fineste små vedvarende bobler og opløftende friskhed med en god underliggende dybde. Moussen fylder munden med et væld af grønne æbler, friske abrikoser, citrus, hvide blomster, akacie og lettere nuancer af brioche. Det er bobler, der får smilet frem på læberne..
Specifikationer
Leverandør
Domaine J. Laurens
Land
Frankrig
Område
Sydfrankrig
Underområde
Limoux
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
10% Chardonnay
90% Mauzac
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk (på grillen)
Skaldyr (på grillen)
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Limoux er en sydfransk appellation, der ligger ved foden af Pyrenæerne ikke langt fra Carcassonne. Det er ingen nem opgave at opspore de ægte små talenter i Limoux. I dag står kooperativet Sieur d´Arques for mere en 80 % af produktionen. Som indkøber er det derfor en udfordring at finde de interessante domainer, der samtidig har haft midler til at investere i det ellers dyre udstyr, som er påkrævet, når det kommer til produktionen af mousserende vine.  Derfor bobler det også af ren glæde, fordi vi nu med stolthed kan præsentere de exceptionelle mousserende vine fra Domaine J. Laurens.

Domaine J. Laurens er beliggende et stenkast fra middelalderbyen, Carcassonne. Domainet blev grundlagt i 1980´erne af Michel Dervin, der er udvandret fra Champagne-distriktet til Limoux. Michel er fascineret af områdets ideelle terroir til produktion af mousserende vine. Vinmarkerne i distriktet har en højere beliggenhed med et dertil køligere klima sammenlignet med andre steder i Languedoc. Druerne bevarer deres livlige frugtsyre, som er essentiel for at skabe de bedste mousserende vine.

I dag er huset i besiddelse af 30 hektarer og fremstiller udelukkende mousserende vine lavet på champagnemetoden. Det er bobler af højeste kaliber og på et niveau, som vi kun har oplevet i Champagne-distriktet. Vi kunne sagtens kalde Le Moulin en ”champagne-dræber”, få 5 stjerner i vinavisen og insistere på, at man ikke kan smage forskellen. Men det kan man! Ikke grundet kvaliteten, men fordi at J. Laurens, som traditionen byder det, bruger et højt indhold af Mauzac og Chenin Blanc i vinene. Druerne giver et andet frugtigt og vild lækkert karakteristisk touch til vinen.

Vi vil godt lægge hovedet på blokken, når vi siger, at Limoux er det næstbedste område for fremstilling af mousserende vine, og at J Laurens er en af områdets absolut bedste huse (i hvert fald det bedste, vi har smagt). For at sige det på en lidt kæk facon: Vil man have Champagne, så må man købe netop det. Her må I ”nøjes” med Cremant de Limoux i absolut verdensklasse.

Le Moulin karakteriseres som det man i området kalder ”Blanquette de Limoux”. Dette er områdets traditionelle og mest karakteristiske mousserende vin. Mauzac er den dominerende druesort i blendet og skiller sig ud ved at have et væld af friske grønne æbler i duften og smagen. Et andet udtryk end Champagne, men sikke et udtryk!
Vinens signatur er de fineste små vedvarende bobler og opløftende friskhed med en god underliggende dybde. Moussen fylder munden med et væld af grønne æbler, friske abrikoser, citrus, hvide blomster, akacie og lettere nuancer af brioche. Det er bobler, der får smilet frem på læberne..
27. september 2018
Anbefalet - DIN VIN GUIDE
"Mousserende vin fra Limoux. Grønne æbler i duften. En flot mousse og let fersken, citrus og æble i smagen. Elegant og vellavet vin med en flot, sprød afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 100,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
90 POINTS
14. august 2019
90 POINT - FUNDVIN - af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Frisk duft, æble, citrus, fersken, blomster, kildrer i næsen. Luftig, fin mousse der går igen i den luftige eftersmag med fin citrus. Dejlig, læskende vin."


Vurderet ved tilbudspris 100,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
16. august 2018
5 STJERNER - GODT KØB af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Mousserende vin fra Limoux. Grønne æbler i duften. En flot mousse og let fersken, citrus, æble i smagen. Elegant og vellavet vin med en flot sprød afslutning."


Vurderet ved tilbudspris 100,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
11. maj 2018
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
"Fin næse med gær, gule stenfrugter og stødte æbler. Ganske tør og fin syre. Godt alternativ til rigtig champagne. Fire en halv stjerne."


Vurderet ved tilbudspris 100,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
6. december 2017
5 STJERNER af Jesper Bo Bendtsen i SPIS BEDRE
"Et supergodt alternativ til billige champagner! Flotte vedvarende bobler med smag af grønne æbler, pære, noget kalket mineralitet og eftertragtede kiksenoter med en smule sødme. Den har en fin fylde og vil passe flot som aperitif eller forretten med skaldyr som kammuslinger eller østers. Bemærk dog at den ikke er sød nok til kransekagen."

Produceret på den traditionelle Champagne-metode, hvor gæringen foregår på flasken. Vinen bliver herefter i flasken og lagrer med bærmen (de døde gærceller).