Cognac

Leder du efter en flaske god Cognac, så er du havnet det helt rette sted. Her på siden finder du et spændende udvalg af lækre Cognac til gode priser. Den selvsikkerhed, der tidligere prægede Cognac-distriktet, er i det sidste årti blevet vendt til fortvivlelse. Det ellers så indarbejdede billede af den cigarrygende storgrosserer, der sidder i sin bløde lænestol og svinger bowlen med cognac, har nemlig vendt sig mod distriktet i takt med, at forbrugeren har fået større social bevidsthed, og det ellers så lovende marked i Asien er blevet ramt af økonomisk depression. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er nemlig ofte i økonomisk pressede tider, at de største ændringer og tiltag sker: Gennem de seneste år har man forbedret og raffineret cognac-stilen, så området i dag producerer bedre cognac end nogensinde før.
Tesseron Lot no 29
Premium Brands
Topaz-farvet. Enorm duft med lag på lag på lag af honning, figner, blommer og eksotisk frugt - og dog alligevel så frisk og livlig. Smagen er meget elegant og floral med noter af tørret frugt,...
Cognac La Pouyade, Societe
Premium Brands
Perfekt afbalanceret og kompleks Grande Champagne. Livlig cognac med masser af florale noter, abrikos, Reine Claude, grape og mandel. Hvis man skulle servere mad til, kunne det være toast og...
Cognac Tresor
Premium Brands
Meget fyldig, tæt og intens cognac, som virkelig fylder hele munden og efterlader en fantastisk, lang eftersmag. Sofistikeret og uendelig kompleks. Ren opulent nydelse.
Tesseron Composition
Premium Brands
Lys og let ravfarvet med en fin aroma af krydrede frugter, blomster og blommer. Fyldig, vinøs og dejlig kompleks i en virkelig lækker oplevelse.
J. Fillioux Kristof V
Premium Brands
En kraftfuld cognac med en dejlig lang, kompleks og blød eftersmag.
Daniel Bouju XO Prince i trækasse
Premium Brands
Meget mørkerød cognac, der har fået lov at lagre 25 år på nye limousin-egetræsfade. Du får en blød og meget behagelig aroma med noter af frugt, nelliker, svesker og kanel. Smagen er ligeledes blød og ...
Cognac Lot no 53
Premium Brands
Mørk mahogni farve. Duften har lag på lag af honning, tørret frugt og tobak - meget rig og generøs. Smagen er fyldt med blommer, figner og chokolade, tilsat noter af peber og søde krydderier....
Cognac Legende
Premium Brands
Virkelig fløjlsblød aroma med hint af cedertræ, moden frugt og læder. Den elegante lagring gør denne cognac ekstremt kompleks og særdeles interessant at smage. Det bliver ikke meget bedre.
Cognac Cep d'Or 40 %, Societe
Premium Brands
Meget lækker og delikat Grande Champagne med noter af forårsblomster, syren, jasmin, moden frugt, banan, melon, tørret frugt, rosiner og valnød. Lang finish med krydrede noter og anis. Kan fint...
Cognac Tres Vieux, Societe
Premium Brands
Meget kraftig vanilje i næsen. Smag af moden frugt, appelsinmarmelade, kvæde og pære. Lang, lang og utrolig kompleks eftersmag. Den perfekte cognac til at afslutte en god dag.
Daniel Bouju Royal
Premium Brands
Fantastisk blød med lang eftersmag og komplekse aromaer, som gør den til et "must" for både kendere og livsnydere.
Daniel Bouju Selection Special, 3/8  ltr.
Premium Brands
Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke agressiv i hverken duft eller smag.
Tesseron Lot no 90, Petite Champagne
Premium Brands
Gylden farve. Duft af friske pærer, tørret frugt, nødder og mandler, der følges op af en kraftig og fyldig smag.
Tesseron XO Passion, Petite Champagne
Premium Brands
Særdeles elegant, floral og elegant krydret cognac.
Tesseron Minisæt 4 x 5 cl. Grande Champagne
Premium Brands
Fire miniflasker fra Cognac Tesseron. Perfekt hvis du gerne vil finde din favorit fra det ultimative Cognac-hus.
Daniel Bouju Tres Vieux
Premium Brands
Fyldig og moden duft med en markant duft af fad.
Daniel Bouju Napoleon (Vieille Reserve)
Premium Brands
Lang, blød og rig smag, fyldt med nuancer af frugt og krydderier. Alderen reflekteres i udviklingen af de meget bløde, venlige tanniner.
Daniel Bouju Reserve, 37,5 cl.
Premium Brands
Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille og krydderier.
Daniel Bouju Reserve
Premium Brands
Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille og krydderier.
Daniel Bouju Reserve Carafe (VSOP)
Premium Brands
Flot, mørklødet orange farve men en elegant duft og fornemmelse af træ, puddersukker og vanilje. Dejlig komplekse noter af fad, fad - og lidt mere fad.
Jean Fillioux Le Coq, Societe
Premium Brands
Lys og behagelig frisk Grande Champagne Cognac med noter af blomster, lime og citrusskal.
Tesseron Lot no 76, Grande Champagne
Premium Brands
Duften har fyldig, cremet frugt, honning og læder samt fine florale noter. Smagen er ligeledes fyldig med noter af tørret frugt, krydderier, karameliserede pærer og mandler.
Daniel Bouju Selection Special
Premium Brands
Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke aggressiv i hverken duft eller smag.
Daniel Bouju No 5 Caraffe
Premium Brands
Lette toner af skovbund, citrus og friske druer. Dejlig lang og rund, letkrydret smag, der efterlader et friskt og nuancerigt indtryk.
Daniel Bouju Empereur XO
Premium Brands
Nuancer af muskatnød, nelliker, ingefær, vanille og blommer, der smukt forenet og harmonisk bliver hængende i den flotte lange eftersmag.
Courvoisier VS
Courvoisier VS Cognac er en blanding af flere cruer, der alle er lagret mellem tre og syv år (dog fire og otte år i Rusland). Den er primært komponeret af Fins Bois, mens Petite Champagne giver en...
Courvoisier VSOP
Såvel Grande som Petite Champagner bidrager med harmoni, mens Fins Bois giver Courvoisier VSOP Cognac en blomstrende og frugtig karakter.
Martell Cordon Bleu
Rund og kompleks aroma, som følges op af en ekstraordinært blød og rund smag, rig på frugt, træ, blomster og krydderier med en elegant eftersmag.
Courvoisier XO
Med Courvoisier X.O. Cognac har Courvoisiers Master Blender udvalgt en række udsøgte eaux de vie'er, der alle har lagret mellem 11-25 år, hvilket fremhæver cognacens komplekse og fyldige aromaer.
Martell VS
Flot, gylden farve og en mild og behagelig aroma af friske druer med stå strejf af egetræ. Smagen er kraftigere, men balanceret. Toner af frugt møder egetræ i en blød oplevelse på tungen.
Cognac So Elegantissime
Premium Brands
Duft af havtorn, vilde roser og acacia. Lækker og livlig smag med noter af passionsfrugt, citrontærte og tørrede abrikoser. Lang afslutning med søde krydderier som koriander og kardemomme. I ét ord...

Læs mere om cognac her »

Cognac-distriktet er opdelt i 6 områder: Bois Ordinaires og Bons Bois ligger i den absolutte yderzone. Tættere på hovedbyen ligger Fine Bois og Borderies, og omkring byen Ségonzac finder vi de to sidste områder, Petite Champagne og Grande Champagne.  
I alt dækker distriktet 1.132.500 ha, hvoraf de 80.000 hovedsageligt er beplantet med Ugni Blanc. Hvert af de omtalte områder giver sine egenskaber, men det er i Petite Champagne og Grande Champagne, man skal søge, hvis man vil vide, hvorfor cognac er verdens bedste brandy.  Det er ikke ligegyldigt, hvilken basisvin, man bruger, når man destillerer cognac. Vinen reduceres nemlig under processen, og kun de rigtige basisvine kan frembringe og forstærke de bedste grundegenskaber. Lidt at sammenligne med en kok, der reducerer sin sauce for at frembringe en større intensitet og koncentration. Væsken destilleres to gange. Første brænding, »brouillis«, har en alkoholprocent mellem 27 og 30%, men den destilleres en ekstra gang for at forhøje alkoholprocenten. Det første destillat, også kaldet »la tête« (hovedet), og det sidste »la queue« (halen), samles for sig selv. Den mellemste del kaldes »le coeur« (hjertet), og det er denne del, med en alkoholprocent mellem 69 og 72%, der efterfølgende lagres.  

2 1/2-3 år er normalt Cognac-husenes standardcognac, ofte påført 3 stjerner på etiketten, mens VSOP er en blød og mere venlig cognac med minimum 4 1/2 års lagring bag sig. Betegnelserne XO, Napoléon, Très Vieux etc. garanterer, at cognacen er minimum 6 1/2 år gammel. Fine Champagne er en blanding af cognac fra Grande og Petite områderne, hvoraf Petite højst må udgøre 50%.  
Det er selve lagringen på egefadet, der giver cognacen sjæl og kvalitet – og priserne er da også ofte baseret på, hvor længe cognacen har ligget på fade.