Alvaro Palacios
Alvaro Palacios

Beskrivelse

Alvaro Palacios
Alvaro Palacios er om nogen synonym med den nye generation i Spanien, og hans prestigevin,  l’Ermita, er sammen med Pingus og Vega Sicilia blandt de førende spanske kultvine.
Men Alvaro Palacios historie begynder århundreder før dette øjeblik. Med munke. Som ikke bare havde tid til at forædle produkterne, men også var behageligt fri for økonomiske hensyn. ”Alle de bedste vinområder i Europa blev grundlagt af munke. Hele grundlaget er religiøst. Og det at lave verdens bedste vin – eller Spaniens bedste vin – kræver en religiøs holdning til vin”, siger Alvaro.
Alvaro Palacios er uddannet ønolog i Bordeaux og har bl.a. arbejdet på kultslottet Château Petrus i Pomerol, inden han i begyndelsen af 1990’erne vendte tilbage til Spanien for både at overtage og udvide familiens vingårde.
Allerede i 1995 begyndte kritikerne at overøse Alvaro Palacio med masser af roser, og stjernedryssene er fortsat lige siden – uanset om det er vinene i Priorat, Rioja eller Bierzo, der har været i mediernes søgelys. Alt, hvad Alvaro rører ved, bliver ikke til guld, men til Gudsbenådede, velsmagende og meget personlige vine – og naturligvis i bedste økologiske/ biodynamiske stil, som tilfører den enkelte vin en ekstra og meget mere nuanceret smagsmæssig dimension!
2017 Petalos del Bierzo
93 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Dyb tæt, næsten sort farve med let lilla skær. Duften har nuancer af mørke frugter tilsat lakridspulver og toner af jord. Smagen er meget intens med modne tanniner og en let syre, som afbalancerer...
2017 Camins del Priorat
Meget elegant Prioratduft med toner af solbær, blommer og brombær. Smagen er charmerende og elegant med diskrete tanniner.
2016 Finca Dofi
95-97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Tæt mørk farve med et let lilla skær i kanten. Duften er fyldt med akacie, mineraler, brombær, mørke kirsebær, lakrids og egetræ. Smagen er rig og intens med fede modne tanniner.
2017 Gratallops V de Vila
95 POINTS
95 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.
2016 La Montesa
5 STJERNER - blandt de bedste grillvine over 100 kr. på www.aov.dk
Duften har en let sødme med mørke kirsebær og krydderurter. Smagen er behagelig frisk og imødekommende med en silkeblød eftersmag.
2016 Les Terrasses
Meget mørk og intens med en duft af mørke kirsebær, lakrids og mineraler. Smagen er saftig med masser af modne tanniner og en lang vedvarende eftersmag.
2015 Villa de Corullon, 3/4 ltr. Alvaro Palacios
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
2016 Villa de Corullon
94 POINTS
93-94 POINTS af James Suckling
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
2015 L'Ermita
97 POINTS
97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner ...
2015 Gratallops V de Vila
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.
2018 La Vendimia
Masser af eksplosiv frugt, så selvom vinen har en vis tyngde og kompleksitet, virker den frugtrig og særdeles imødekommende.
2015 Quinon de Valmira
96 POINTS
96 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Fængslende aroma af vilde urter, frugt og blomster indleder en stor vinoplevelse, inden vinen fylder hele munden med en dyb, mineralsk og harmonisk nærmest umami-præget smagspalet og en nærmest...
2016 Les Aubaguetes
97 POINTS
97 POINTS af James Suckling
Alvaro Palacios imponerer igen med noter af blommer, smør, marmelade og cikorie. Krydret og samtidig levende frisk og balanceret.
2017 La Vendimia
Masser af eksplosiv frugt, så selvom vinen har en vis tyngde og kompleksitet, virker den frugtrig og særdeles imødekommende.
2015 Propiedad H. Remondo
4 STJERNER - 94 POINT af Morten Bundgaard i Jyllands-Posten
Intens duft af mørke kirsebær, tobaksblade og peber med lette toner af egetræ. Smagen er intens, fyldig, kompleks og vedvarende. Ganske enkelt stor vin.
2016 La Faraona
98 POINTS
97-98 POINTS af James Suckling
Dyb tæt, næsten sort farve med et let lilla skær i kanten. Duften er en sand eksplosion af tørrede urter, skovjordbær, røg og mineraler. Smagen er intens med markerede tanniner og meget flot...
2017 La Faraona
97-99 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Dyb tæt, næsten sort farve med et let lilla skær i kanten. Duften er en sand eksplosion af tørrede urter, skovjordbær, røg og mineraler. Smagen er intens med markerede tanniner og meget flot...
2017 L'Ermita
98 POINTS
98 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner ...
2015 La Faraona
99 POINTS
99 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Dyb tæt, næsten sort farve med et let lilla skær i kanten. Duften er en sand eksplosion af tørrede urter, skovjordbær, røg og mineraler. Smagen er intens med markerede tanniner og meget flot...
2017 Villa de Corullon
94-96 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
2016 Gratallops V de Vila
4 STJERNER af Rolf Madsen i Berlingske
Duften har lækre toner af kirsebær, brombær, jordbær, lavendler og boysenbær. Smagen har en medium+ fylde med toner af kirsebær, solbær og brombær, tilsat lette toner af cedertræ i lange eftersmag.
2016 Quinon de Valmira
95 POINTS
95 POINTS af James Suckling
Overraskende lys, rubinrød farve med en sødmefuld og krydret aroma med fine noter af blomster i baggrunden. urter og garrigue, den særlige for for vegetation, man finder i middelhavsområdet....
2014 L'Ermita
98 POINTS
98 POINTS af James Suckling
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner ...
2017 Las Lamas
95-97 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Symbolet på det nye Spanien! Alvaro Palacios' vine er vine med store ambitioner, klasse og tro på sig selv. Du får en vild aroma med mørke frugter, lakridspulver og toner af den jord, druerne kommer...
2012 L'Ermita
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner ...
2017 Finca Dofi
94 POINTS
94 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Tæt mørk farve med et let lilla skær i kanten. Duften er fyldt med akacie, mineraler, brombær, mørke kirsebær, lakrids og egetræ. Smagen er rig og intens med fede modne tanniner.
2016 Moncerbal, 1,5 ltr.
Mineralsk duft af kalk og flintesten, tilsat toner af lakrids og muldjord. Smagen er meget koncentreret, lang og tæt med en let sødme i eftersmagen.
2016 L'Ermita
97 POINTS
97 POINTS - www.decanter.com
Tæt mørk farve med et let lilla skær. Duften har toner af nyristet kaffe, kirsch, brombær, lakrids og kul!!!!! Som ung er vinen lidt lukket i smagen, men den har dog en let sødme i de modne tanniner ...
2016 Moncerbal, 3 ltr.
97 POINTS
96-97 POINTS af James Suckling
Mineralsk duft af kalk og flintesten, tilsat toner af lakrids og muldjord. Smagen er meget koncentreret, lang og tæt med en let sødme i eftersmagen.
2016 Villa de Corullon, 1.50 ltr.
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
2014 Quinon de Valmira
96 POINTS
96 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Flamboyant, flot og fornem! Blød, opulent og intens! Smuk, lys rubinrød og med en kompleks aroma af roser, syrener, jasmin, ribs, hindbær og rabarber - og samtidig mynte, hvid peber og karamel.
2017 Quinon de Valmira
96 POINTS
96 POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
2014 Villa de Corullon, 3/4  ltr. Alvaro Palacios
92 POINTS
92 POINTS Wine Spectator
Duften har nuancer af mørke bær, lakrids og vilde markblomster. Smagen er sprød med en flot syre, der afbalancerer den tætte og koncentrerede vin.
2015 Les Aubaguetes
94 POINTS
94+ POINTS af Robert Parker i The Wine Advocate
Dyb og mørk lilla i glasset og med en inciterende aroma af blomster og solbær. Tungen bombarderes på det nærmeste med en eksplosion af frugtjuice og et tydeligt præg af blåbær.
2016 Finca Dofi, 1.50 ltr.
95 POINTS
95 POINTS af James Suckling
Tæt mørk farve med et let lilla skær i kanten. Duften er fyldt med akacie, mineraler, brombær, mørke kirsebær, lakrids og egetræ. Smagen er rig og intens med fede modne tanniner.