2015 Errazuriz Carmenere KAI

Chile
Aconcagua Valley
3/4 ltr.
DKK 1.350,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har toner af ristet peberfrugt, tobak, krydderier, chokolade og trøfler. Smagen er meget intens og fyldig med lette toner af egetræ.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
95% Carmenère
5% Petit Verdot
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Shiraz / Syrah
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Krydrede retter
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Druerne til Carmenere KAI kommer fra de absolut bedste parceller på vinmarken Don Maximiano. Druerne plukkes meget sent for at opnå en ekstra koncentration og tæthed i vinen samtidig med, at man undgår de grønne tanniner som umodne kerner giver.
Resultatet er en meget tæt og rig vin, der passer perfekt til det kraftige køkken.
Duften har toner af ristet peberfrugt, tobak, krydderier, chokolade og trøfler. Smagen er meget intens og fyldig med lette toner af egetræ.
12. juli 2019
6 af 6 STJERNER i Aarhus Update
96 POINTS
5. august 2019
96 Point af Peter Winding på www.vinbladet.dk
95 POINTS
5. august 2019
95 POINTS af James Suckling på www.jamessuckling.com
Når druerne ankommer til vineriet, håndsorteres de, og det er kun de absolut bedste druer, der går videre til presningen. Mosten lægges på rustfrie ståltanke, hvor den gærer ud ved 26–30 grader med skindkontakt i 25 dage. Vinen lagrer 16 måneder på 100% nye egetræsfade (80% franske og 20% amerikanske ), før den tappes på flaske og frigives til salg.