HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

Aconcagua Valley

Aconcagua Valley er Chiles rødvinsområde nr. 1. Området, der er navngivet efter det amerikanske kontinents højeste bjerg, Aconcagua (udtales A-kon-cav-ua), er Chiles nordligste vinregion med de højest beliggende marker.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 23 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Vin fra Aconcagua Valley

Netop højden er interessant. Man siger nemlig, at for at lave kvalitetsvin skal druerne fra knop til høst hænge mindst 100 dage på stokkene ved en temperatur mellem 22 og 26 grader celsius. Er temperaturen lavere, bliver vinen sur, er den højere, bliver vinen flad.  


Vinmarkerne i Central Valley har en langt højere gennemsnitstemperatur end de tilsvarende marker i Aconcagua, hvor nætterne i den kølige højde trækker temperaturen langt ned. Resultatet er en betydeligt længere »hangtime« i Aconcagua, helt op til 140 dage, hvilket giver meget mere struktur og nuancerigdom i vinene, end de ofte mere endimensionelle »Coca-Cola« vine fra Central Valley. 


Vin fra Chile er utrolig populær verden over, men ingen tvivl om at chilensk vin har hentet meget af sin popularitet fra de flotte, klassiske hvidvine og især rødvine, der produceres i Aconcagua Valley!