2015 Don Maximiano Founder's

Chile
Aconcagua Valley
3/4 ltr.
DKK 649,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dybrød farve. Dyb, rig og solmoden duft af Cabernet druer, der følges op af en kraftig og eminent koncentreret, fyldig og nuanceret smag.
Specifikationer
Leverandør
Vina Errazuriz
Land
Chile
Område
Aconcagua Valley
Type/Farve
Rødvin
Årgang
2015
Drue
75% Cabernet Sauvignon
5% Malbec
12% Carmenère
8% Petit Verdot
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Cabernet Sauvignon / Merlot
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Mørkt kød
Vildt
Oste - milde
Alkohol
14,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Trækasse
Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...

Don Maximiano Founder's Reserve er en sand topvin, der af mange anses for at være Chiles fornemste, og en vin der tåler sammenligning med selv klassificerede vine fra Bordeaux.
Dette blev endnu engang understreget ved en stor, professionel smagning i København i maj 2008, hvor 20 af Danmarks top vinskribenter og to af landets dygtigste sommeliers ved en blindsmagning af Errazuriz iconwines op mod Bordeaux 1. Cru årgang 2005 og italienske iconwines 2004, placerede Founders Reserve 2004 på en flot andenplads, kun overgået af Château Lafite.
Founders Reserve 2005 fik en fornem 6. plads, foran bl.a. Latour 2005 og Sassicaia 2004.
Dybrød farve. Dyb, rig og solmoden duft af Cabernet druer, der følges op af en kraftig og eminent koncentreret, fyldig og nuanceret smag.
4. oktober 2019
5 STJERNER - 94 POINT - af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Pæn eukalyptusnæse. Yderst flot balanceret med en pæn koncentration. Pæn dybde og længde. Saftig, lang afslutning."
23. august 2019
4 STJERNER - 94+ POINT af Niels Lillelund i Jyllands-Posten
"Solbær og masser af dem, men hvor er den dog fornemt balanceret og holdt sammen; på én gang kølig og fed, rig, cremet, mørk, sødmefuld frugt, som holder længe. Fortjener en rød bøf. 94+ point."
95 POINTS
5. august 2019
95 Point af Peter Winding på www.vinbladet.dk
"Tæt duft mættet med modne solbær og kirsebær, fyrnåle, røget tone med fine nuancer fra fad. Rig, fyldig, stor frugt, der dækker over den modne garvesyre, lang eftersmag med mørk frugt, chokoladeagtig, i perfekt balance."
94 POINTS
5. august 2019
94 POINT - TESTVINDER - DIN VIN GUIDE
"Pæn eukalyptusnæse. Yderst flot balanceret med en pæn koncentration. Pæn dybde og længde. Saftig, lang afslutning."
12. november 2019
5 Stjerner af Jesper Bo Bendtsen - SMAG PÅ VIN
"Chilenerne kan sagtens være med blandt verdens bedste Bordeaux-blends, og netop har Don Maximiano Founders Reserve har klaret sig flot, når den har lagt arm med nogle af de store Bordeaux huse. Fordelingen af druer i blendet varierer år for ligesom udvælgelsen af druetyper. Nogle af de tidlige årgange har Cabernet Franc med. I 2015’eren er det med 75 procent Cabernet Sauvignon sammen med Carmenère, Petit Verdot og Malbec. Det er der kommet en flot, tætpakket saftig sag ud af. Dyb i farven med en ren og intens næse af solbær, solbærblade, en anelse eucalyptus, muskatnød og vanilje. Solbærrene er igen dominerende i smagen – rene og friske – sekunderet af brombær, let krydderi og diskrete og velintegrerede fadnoter med bl.a. vanilje. Det er et flot vellavet bordeaux-blend, der endnu er i udvikling. Her er fin syre og masser af frugt, så der er bestemt potentiale i gemmekælderen."


Vurderet ved tilbudspris 595,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Under gæringen er druerne helt adskilt fra den øvrige del af høsten. Inspireret af den klassiske Bordeaux tradition øger Errazuriz vinens kompleksitet yderligere ved at tilsætte en mindre mængde Cabernet Franc og Merlot til Cabernet Sauvignonen.   Lagret 20 måneder på nye fade af fransk eg.