11th Hour Cellar Pinot Noir, Non Vintage

USA
Californien
3/4 ltr.
DKK 109,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Charmerende og elegant Pinot Noir sammensat af druer fra udvalgte marker i San Joaquin Valley, Californien. Fremstår indbydende med duft af kirsebær, blommer og jordbær med bløde tanniner. Delikate modne røde frugter slutter vinen af med en fløjlsblød eftersmag. Husk altid at drikke din Pinot Noir let svalet.
Specifikationer
Leverandør
Scotto Family Wines
Land
USA
Område
Californien
Type/Farve
Rødvin
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Pinot Noir
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk (på grillen)
Alkohol
13,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Californien er hjem for mange vinbønder, hvoraf mange har en flere hundrede år lang familiehistorie. Der er blevet arbejdet hårdt på at finde ud af hvilke druesorter, som passer bedst til givne områder. Scotto er én af disse mange familier.
Som mange andre oversøiske vinproducenter har også Scotto Family Wines rødder i Den Gamle Vinverden. Salvator Scotto plantede i 1875 familiens første vinmark i den italienske region Ischa, hvor familien boede på daværende tidspunkt. Meningen var kun at producere ”til husbehov”, men vinene blev så populære, at Scottos frugthaver og olivenlunde måtte vige til fordel for flere vinmarker. Som Salvatore så rigtigt sagde;  “god vin gør alt bedre”.
I løbet af de næste generationer rykkede produktionen til USA. Efter en kort mellemlanding i staten New York, hvor man åbnede et lille vineri og efterfølgende en af USA’s første vinforretninger, gik turen endeligt til Californien, hvor familien i 1961 købte egne vinmarker og investerede i et nyt vineri. Alle marker er siden begyndelsen af 1990’erne dyrket med størst mulig hensyntagen til miljøet. Scotto Winery ejes i dag stadig af Scotto-familien, der fortsat har succes med at producere gode vine af europæiske druesorter til priser, der gør dem til særdeles attraktive køb.

Vi befinder os i Central Valley, Californien. Et landbrugsland der forsyner kloden med alverdens landbrugsprodukter som dadler, rosiner citrusfrugter, bomuld og meget mere. Så er der jo naturligvis også vinene.
Druerne til denne vin bliver høstet fra forskellige vinmarker i den centrale og nordlige San Joaquin Valley, lige i hjertet af Californien. Det giver mulighed for at udvælge kun de allerbedste druer. Dalen er helt flad og omgivet af Sierra Nevada-bjergene mod øst. Klimaet er præget af varme tørre somre, og størstedelen af regnvandet falder uden for druernes vækstsæson. Det giver intense og frugtige vine.
Til gengæld nyder druerne godt af de lette briser fra nordvest, der kommer gennem San Joaquin-floden. En 530 km. lang flod løber gennem det centrale Californien og giver regionen  to fordele. For det første kan vinbonden bruge floden som kilde til kunstvanding, når vinstokken tørster. For det andet sænker vandet temperaturen. Det giver sundere druer og sænker samtidig alkoholniveauet.  Vigtigt for en Pinot Noir, så alkoholen ikke dominerer den fine, sarte og fløjlsbløde frugt.
Charmerende og elegant Pinot Noir sammensat af druer fra udvalgte marker i San Joaquin Valley, Californien.
Fremstår indbydende med duft af kirsebær, blommer og jordbær med bløde tanniner. Delikate modne røde frugter slutter vinen af med en fløjlsblød eftersmag.
Husk altid at drikke din Pinot Noir let svalet.
28. februar 2019
6 af 6 STJERNER - Blandt de bedste til lammekølle på www.aov.dk
Alt om vin havde inviteret branchen til at sende deres bedste bud på vine der matcher den klassiske lammekølle med rosmarin og hvidløg.

Vi fandt virkeligt mange vine hvor der var flot overensstemmelse mellem pris, kvalitet og match til påskelammet.

"Indsmigrende generøs lækker frugt af blommer og lyse kirsebær. Smidig vin og krydret vin med en flot og lang finale af salt og grafit. Topharmonisk vin. Flot match til lammekølle."

Vurderet ved tilbudspris 90,- pr. fl. ved køb af 6 flasker
31 POINTS
14. august 2019
31 POINT af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske Stiftstidende
"Jordbær i bouqueten og en smule animalsk. Også den har en del frugtsødme, så den passer godt til dem, der gerne vil have blød, rund vin."
23. november 2016
4 1/2 STJERNE på www.vinstyrke2.dk
"Californiske Pinot’er er mange gange ligeså dyre som dem fra Bourgogne, hvilket bl.a. skyldes den høje dollarkurs. H.J. Hansen har dog formået at få denne lækre Pinot Noir (uden årgang) hjem til en helt fin pris.

Nyplukkede jordbær og jordbærgrød, sydfranske (!) urter og lidt friskkværnet peber i næse og smag. Rigtig fin og flot vin til prisen.

Her er dog også en del sødme, så server den kølig - evt. til grillet, velkrydret tun."


Vurderet ved tilbudspris 85,- pr. fl. ved køb af 2 flasker
Druerne bliver både håndplukket og høstet ved hjælp af maskiner. Vinen bliver lagret på amerikanske og franske egetræsfade.