Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2893
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Sélection Månedssmagninger 2016

Første weekend i hver måned (ex. juli) afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense og København samt en lang række Vinspecialister over hele landet. Smagningerne, der kun er for medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager. Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag.


Se de enkelte butikkers smagetider her.

Januar - Vinhandlerens bedste bud

Januar er traditionelt den store udsalgsmåned – men det kan ofte være svært at skelne mellem gode og dårlige køb. Vi præsenterer traditionen tro en perlerække af vine i forskellige prisniveauer.
Tilknyttet fil: File iconSmageskema Januar 2016 (401 kB)

Februar

Syreindholdet spiller en stor rolle i vinen. Den er med til at give vinen friskhed og balance, samtidig med at den også stabiliserer vinen. Syren giver også vinsmageren et fingerpeg om hvilken druetype, man smager, og hvilket klima vinen er dyrket i. Den er derfor et essentielt element, hvis man ønsker at blive en bedre vinsmager.
Tilknyttet fil: File iconSmageskema februar 2016 (400 kB)

Marts

Tannin kaldes også for garvesyre og findes hovedsagelig i skind, kerner, stængler og fad.
Det er garvesyren, der sammen med alkoholen giver rødvinen sin fylde, og det er derfor en af de kritiske faktorer i vinmarken og i vineriet. Ved at lære at forstå indholdet af tannin og tanninernes kvalitet, bliver man bedre til at bedømme vinens kvalitet og til at genkende de enkelte druetyper.

Tilknyttet fil: File iconSmageskema Marts 2016 (544 kB)

April

Alkoholen er den hellige gral for winemakeren, og den har været aktivt debateret. Udover at give vinsmageren en vis form for beruselse, tilfører alkoholen vinen en god fylde. Det er derfor en balancegang for winemakeren og vitikulturisten at lave en vin, der har tilstrækkelig alkohol til, at vinen får den rette fylde uden at blive dominerende eller bringe vinen ud af balance. Selvom alkoholindholdet kan justeres på flere måder i vineriet, giver denne et rigtig godt fingerpeg om, hvilken druetype man smager og hvilket klima, vinen er dyrket i.
Tilknyttet fil: File iconSmageskema April 2016 (544 kB)

Maj - Fokus på Bordeaux

Bordeaux er om noget det absolutte referencepunkt for alle, der har bare en marginal interesse for vin. Det er typisk her, man starter med at læse om områdets fascinerende historie, dets klassifikationer og smagningerne med de gamle årgange. Senere vokser interessen typisk til verdens andre vindistrikter, hvorfor man for en periode forlader Bordeaux. Man kommer dog altid tilbage, genopdager vinen og glæder sig over de flasker, som man havde gemt og glemt for en periode.
Vi genopdager Bordeaux distriktet.

Tilknyttet fil: File iconSmageskema Maj 2016 (586 kB)

Juni - Rosé, rosé og masser af rosé.

Sommeren står for døren, og det samme gør de sorgløse aftener på terrassen med kølig rosé og smukke solnedgange.
Desværre har vi en tendens til at generalisere på rosévin, og blot lade den virke som en læskende tørstslukker. Men hvorfor stiller vi ikke de samme krav til vores rosé, som vi gør til vores røde og hvide vine. Vinbonden gør det, og for ikke at negligere hans arbejde og intentioner, bør vi, som vinelskere, gøre ligeså.
Det er det, denne Sélection-smagning skal handle om.

Tilknyttet fil: File iconSmageskema Juni 2016 (587 kB)

Juli - sommerferie


August

Der er næsten lige så mange lighedspunkter som der modsætningsforhold mellem vinene fra den sydlige del af Australien og fra Rhônedalen.
Lighedspunkterne finder vi i vitikulturen og druesammensætningen, hvorimod winemaking og klima gør, at vinene differencierer sig på en yderst interessant måde. Man har tidligere haft en tendens til at betragte de australske som værende mindre rigtig i deres stilart end vinene fra Rhônedalen, der betragtes som værende klassiske og stilsikre. Det er denne holdning, vi skal gøre op med ved denne Sélection-smagning. Vi belyser de 2 områder og smager en række interessante vine.  
Tilknyttet fil: File iconSmageskema August 2016 (587 kB)

September - Fokus på Sydvestfrankrig

Sydvestfrankrig er rent kommercielt helt og aldeles uinteressant. Vinene er svære at sælge, ikke så let tilgængelige for den uerfarne smager, og de er fuldstændig ubelyste i pressen. Men for vinelskeren er det et sandt slaraffenland. Der er ikke noget distrikt i Frankrig, hvor man får så uforholdsvis meget value for money. Og dette både inden for de hvide, de røde og de søde vine. Et sandt skattekammer. Og skulle man som rejsende bevæge sig ind i området, vil man ud over vinen også kunne glæde sig over områdets smukke kuperede landskab og det fantastisk og meget rige køkken. Det er faktisk svært ikke at komme til at elske sydvestfrankrig. Vi glæder os til at præsentere det hele for jer
Tilknyttet fil: File iconSmageskema September 2016 (587 kB)

Oktober - Jagtvine

Der er nu noget specielt over vildt - både for den, der nedlægger det, og for den, der skal nyde en ret tilberedt over temaet. De ofte kraftige retter kræver dog sit modspil, og vi præsenterer her vores egne favoritter fra hele verden.

Tilknyttet fil: File iconSmageskema Oktober 2016 (587 kB)

November - Fokus på Dourodalen.

Vi kender Dourodalen for dens fremragende hedvine. Men den rødvin, der ligger til grund for hedvinen, er ofte mindst lige så spændende. Da flere og flere vinproducenter begynder at aftappe rødvinen, er der nu rig mulighed for at stifte bekendtskab med dem.
Ved at holde bordvinen op mod områdets hedvine, får vi lettere et godt overblik over området.
Vi skal derfor denne dag have fokus både på områdets rød- og hedvine. Det bliver en interessant smagning, hvor vi følger vinens udvikling fra bordvin til hedvine. Smagningen giver et bedre indblik i distriktets terroir og valg af druetyper samt dets betydning for vinens karakter.

Tilknyttet fil: File iconSmageskema November 2016 (587 kB)

December - Optakt til Julen

Når julefreden sænker sig, og det er tid at sætte sig ved det veldækkede julebord, finder de fleste en helt speciel flaske frem. Vi præsenterer her de vine – et udvalg af både søde og røde - vi synes er helt perfekte til det danske julebord.
Tilknyttet fil: File iconSmageskema December 2016 (588 kB)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk