Sélection Månedssmagninger 2019

Sélection Månedssmagninger 2019


Første weekend i hver måned (ex. juli) afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense og København samt en lang række Vinspecialister over hele landet. Smagningerne, der kun er for medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager. Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag.

Der smages 5-7 vine til hver månedsmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.

Se de enkelte butikkers smagetider her
Smagningerne foregår første lørdag hver måned hos:
  • H.J. Hansen Vin i Odense: kl. 10.30-12.00 og kl. 13.00-14.30
  • H.J. Hansen Vin på Østbanegade 3 i København Ø: 10.30 - 13.00

Smagningerne foregår første lørdag hver måned i følgende Vinspecialist-butikker:
  • Bogense: Kl. 13.00 - Kræver tilmelding senest fredag kl. 18.00 dagen før smagningen.
  • Hvide Sande: Kl. 15.00-16.00
  • Sønderborg: Kl. 12.30-14.00
  • Varde: Kl. 14.00-15.00 - TILMELDING NØDVENDIG
  • Århus/Viborgvej: Kl. 11.00-13.00

NB:
  • Assens: Første fredag hver måned kl. 14.00 - 18.00
  • Fredericia: Anden onsdag hver måned kl. 18.00 - 20.00
  • Kjellerup: Første torsdag hver måned kl. 19.00-21.00
  • Kolding: Anden onsdag i måneden kl. 18.30-20.00
  • Horsens: Første torsdag hver måned kl. 18.00-20.00
  • Middelfart: Første fredag hver måned kl. 18.00 - 20.00
  • Randers: Første torsdag hver måned kl. 16.30 - 19.00.
  • Silkeborg: Første torsdag hver måned kl. 18.00
  • Skive: INGEN FAST DAG - KONTAKT BUTIKKEN
  • Thisted: Anden torsdag hver måned kl. 17.00-19.00
  • Viborg: Første torsdag hver måned kl. 16.30 - 19.00 (undtaget juli)

    NB: Points kan IKKE efterregistreres!

Januar

Vinhandlerens bedste bud

Februar

Rhône / Fra nord til syd
En trist og kedelig februar kan kun være måneden, hvor vi tester de fyldige og kraftige vine fra både det nordlige og sydlige Rhône. Lige fra de intense Syrah-baserede vine fra nord, til de lidt mere krydrede varianter på primært Grenache, Mouvedre og Syrah fra syd.
-Og mon ikke også en enkelt af de cremede og fyldige hvidvine sniger sig med i de udvalgte.

Marts

BIO – ØKO
Vi har, som aldrig før, fokus på økologi og biodynamik. Nogle bliver endda vegetarer eller veganere, andre holder måske blot kødfrie dage.
Men vi er bevidste forbrugere! Det gælder naturligvis også i vinens verden, hvor interessen for vine dyrket både bæredygtigt, økologisk og biodynamisk er stor.
Til denne smagning finder vi både bobler, hvid-, rød- og dessertvine frem, som alle er dyrket økologisk og biodynamisk.

April

Påskevine
I påsken elsker vi at holde frokoster med øl og snaps, men det er også i påsken,  at vi spiser lam i alverdens afskygninger og udskæringer. Ikke mindst den traditionelle lammekølle er en populær spise. Giv dit lammekød et generøst skud krydderier/kryddersalt, så har du en perlerække af vine, som passer hertil.
Vi finder påskevine frem fra forskellige steder i verden, som har netop dét, der skal til for at ramme dit påskelam.  

Maj

Sommerens friske vine
Maden er skiftet til de lettere madretter, og vi har masser af årstidens friske råvarer som kartofler, gulerødder, forårsløg, rabarber, salater osv. til rådighed.
Vi tager fat i de sæsonbetonede vine på druer, som passer perfekt til maden i disse måneder.
Pinot Noir, Mencia, Grüner Veltliner, Riesling osv. -Og så kan de alle nydes svalet!

Juni

Rosé – Rosé – Rosé
Vi er mange, der ligefrem går og glæder os til rosésæsonen. Primært nok fordi, at vi forbinder rosé med sommer og sol, hyggestunder på terrassen, en iskold flaske i kurven på vej stranden osv. Igen i år er rosévinene voldsomt populære. Det er nu ikke kun i Danmark, at rosésalget boomer, det gælder i hele Europa.

Fordelen er, at mange producenter i dag giver større opmærksomhed til deres produktion af kvalitetsrosé. Der er forskel på, hvordan vinbønderne producerer deres rosévin. Det afhænger helt af, hvilken stil og type af rosé, den enkelte vinproducent ønsker. Det handler om længden af skindkontakten. Jo længere tid med skallerne, des mørkere bliver farven, hvilket samtidig øger kompleksiteten på rosévinen.

Vi skal til smagningen rundt i hjørnerne af rosé. Der skal smages rosévine fra forskellige lande og på forskellige druesorter, og så skal vi naturligvis også smage på varianter af både de mørke og lyse typer.

Juli / Sommerferie!

August

Ferievine fra Sydfrankrig
Med sidste års legendariske sommer i tankerne, så er vores forventninger til sommerferiens vejr høje. Men de fleste af os er realistiske, og derfor booker vi om vinteren feriehuset/-lejligheden i det sydfranske. Her nyder vi duften af lavendelmarker, provençe-krydderier, nybagte croissanter og baquettes samt smagen af moules frites, boullabaise og østers. -Og der er nok at vælge imellem.

De fyldige og mousserende vine fra Laurens i Limoux, vine fra det store flotte sortiment hos biokongen, Gérard Bertrand i Languedoc-Roussillon, tætte kødfulde vine fra vores HKH Dronningens slot, Château de Cayx i Cahors, lette og elegante rosévine fra Rimauresq i Provençe, Power-vine fra Domaine Bunan i Bandol eller de næsten magiske delikate dessertvine fra Tirecul la Graviere.

Det bliver næsten som at komme på ferie igen, når vi præsenterer vinene til august måneds smagning i Sélection.

Forhør dig hos din lokale Vinspecialisten om det specifikke program.

September

We can do it!
Lad os tage et smut til USA, for her er det nærmest en gave at være ny vinproducent.

Her er stort set ingen regler for hektarudbytte eller krav til druesorter. Bare køb dig en mark og gå i gang!

Lige siden 60erne har amerikanerne være innovative og seriøse omkring deres vinproduktion. Ikke mindst i Californien har de for længst bevist, at de kan lave vine i international topklasse. -Og succesen er ikke til at tage fejl af.

Markedet er stort, producenterne små. Det betyder, at mange kan nøjes med at sælge deres eksklusive vine fra stalddøren på hjemmemarkedet. Derfor er det ofte ganske små mængder, vi kan tilbyde fra flere af vores amerikanske producenter.

Lad os til denne smagning dykke lidt ned i, hvad de egentlig kan præstere på den anden side af Atlanten. F.eks. på Pinot Gris, Riesling, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Zinfandel eller Syrah.

Forhør dig hos din lokale Vinspecialisten om det specifikke program.

Oktober

Viva España
Spanien er et meget stort vinland, som producerer enorme mængder af value-for-money-vine. Samtidig er det også et vinland, der trækker overskrifter i de internationale vinmagasiner. Flere områder har formået at løfte sig fra fordommen om ”tunge, træge og fadprægede vine” over til moderne og frugtdrevne vine. -Og så dukker der hele tiden nye små områder op, hvor innovative vinproducenter stikker næsen frem.

Der bliver i stort omfang også arbejdet med økologi og biodynamik, så Spanien er et vinland i rivende udvikling, og der kan i dag tales om både klassisk og moderne stil.

Vi sætter en smagning op, hvor vi kommer rundt om farver, typer og områder.

Forhør dig hos din lokale Vinspecialisten om det specifikke program.

November

Den søde tand
Vi er verdensmestre i slik! -Og smider man chokolade oveni statistikken, så ryger der mere end 12 kilo ned årligt.

Vi er også ret gode til de søde vine. Især hedvinene (15 – 22 % vol) har et stort publikum herhjemme. Så hvad kunne, i en mørk og kold måned, være hyggeligere end at få testet vores individuelle niveau sødme-niveau? Vi starter med det tørre og går langsomt over mod det helt søde og bløde.

Så kom forbi og smag de forskellige stilarter, og bliv klogere på at fornemme tør- og sødmegrader i vinen.

Forhør dig hos din lokale Vinspecialisten om det specifikke program.

December

December / Jule- og nytårsvine

Vi finder det tunge skyts frem til julen og nytåret!
I denne tid gør mange sig ekstra umage for at finde vine, der passer perfekt til julemaden samt vine til den store gourmetmiddag nytårsaften, men vigtigst af alt vine man vil dele med familie og venner.  Vi smager en perlerække af vine til hygge, god mad og fest.