Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2972
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Sélection Månedssmagninger 2018

Sélection Månedssmagninger 2018


Første weekend i hver måned (ex. juli) afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense og København samt en lang række Vinspecialister over hele landet. Smagningerne, der kun er for medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager. Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag.

Der smages 5-7 vine til hver månedsmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.

Se de enkelte butikkers smagetider her
Smagningerne foregår første lørdag hver måned hos:
  • H.J. Hansen Vin i Odense: kl. 10.30-12.00 og kl. 13.00-14.30
  • H.J. Hansen Vin på Østbanegade 3 i København Ø: 10.30 - 13.00

Smagningerne foregår første lørdag hver måned i følgende Vinspecialist-butikker:
  • Bogense: Kl. 13.00 - Kræver tilmelding senest fredag kl. 18.00 dagen før smagningen.
  • Sønderborg: Kl. 12.30-14.00
  • Varde: Kl. 14.00-15.00 - TILMELDING NØDVENDIG
  • Århus/Viborgvej: Kl. 11.00-13.00

NB:
  • Assens: Første fredag hver måned kl. 14.00 - 18.00
  • Fredericia: Anden onsdag hver måned kl. 18.00 - 20.00
  • Kjellerup: Første torsdag hver måned kl. 19.00-21.00
  • Kolding Midtby: Anden torsdag hver måned kl. 18.00-20.00
  • Middelfart: Første fredag hver måned kl. 18.00 - 20.00
  • Randers: Første torsdag hver måned kl. 16.30 - 19.00.
  • Silkeborg: Første torsdag hver måned kl. 18.00
  • Skive: INGEN FAST DAG - KONTAKT BUTIKKEN
  • Thisted: Anden torsdag hver måned kl. 17.00-19.00
  • Viborg: Første torsdag her måned kl. 16.30 - 19.00 (undtaget juli)

    NB: Points kan IKKE efterregistreres!

Januar / Vinhandlerens bedste bud

Det er ikke vinhandleren, der i sin tid har fundet på idéen om en ”hvid januar”. Vi kickstarter i stedet det nye år med at hive vores bedste tilbud ned fra hylderne.

Februar / Bordeaux vs. Chile

Bordeaux er verdenskendt for store vine baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot. Området har et ry som intet andet. Men Chile har gennem de seneste mange år lavet fremragende vin på Bordeaux-druesorterne og har givet Bordeaux kamp til stregen. I 2004 vandt én af Errazuriz’s topvine over Chateau Lafite i en stor smagning i Berlin. Dette var en milesten i Chiles vinøse historie. Vi skal smage, hvordan Cabernet Sauvignon og Merlot kommer til udtryk i de to forskellige lande.

Marts / Øko- og Biovine

Økologisk vin og biodynamisk vin? Er det sund fornuft eller bare hokuspokus?
I økologien sprøjter vinbonden ikke med pesticider, fungicider eller kunstgødning. Med biodynamisk vin arbejder man også ud fra de økologiske principper. Men vinbonden går et skridt videre og tænker i højere grad i processer og kræfter samt arbejder ud fra en biodynamisk kalender, som angiver månens og stjernernes positioner. Fælles for de to tilgange er at lave den bedste vin fra det bedste råmateriale! Vi skal smage vine fra begge verdener.

April / Pinot Noir / Old World vs. New World

Druen, der viser alt og skjuler intet! Trods det er den tiende mest plantede drue i verden, så stiller Pinot Noir store krav til, hvor den befinder sig bedst. Den kan nemlig ikke klare sig i et hvilket som helst klima. I den ”nye verden” får Pinot Noir oftest flere solskinstimer, hvilket kommer til udtryk i form af mere umiddelbar moden frugt. I ”den gamle verden” som i fx Bourgogne får vinen oftest et mere markant syrebid. Vi skal smage, hvordan druen kommer til udtryk i de forskellige klimaer.

Maj / Riesling

”Riesling, du bist mein Liebling” – Vi elsker Riesling, og der findes ingen drue som den! Når den er bedst med raslende sprød syre, som får mundvandet til at løbe. Altid utrolig aromatisk. Altid forførende. Men druen varierer ustyrligt meget i sit udtryk alt afhængig af, hvor den bliver dyrket. I Tyskland findes den både i knastørre udgaver samt i de lækreste søde versioner. Andre lande har også vist, at de kan være med. Vi har fundet en perlerække af vine frem fra forskellige lande og områder.

Juni / Rosé, rosé og atter rosé

Rosé er sommerens hit! Den pink farvede vin er en glimrende ledsager til sommerens retter som f.eks. salater, kylling, fisk og skaldyr eller blot som aperitif eller tørstslukker. Når solen skinner fra en skyfri himmel, har man bare ikke brug for mere.
I dag oplever rosé en enorm popularitet. En renæssance, om man vil. Vi ser, hvordan flere vinbønder er begyndt at tage den liflige drik mere seriøs. Vinen findes fra de helt lette og laksefarvede til de kraftigere og mørkere versioner. Farven sidder i drueskindet, så den tid mosten forbliver med drueskindet, bestemmer farven på vinen.

Juli / Sommerferie!


August / Sjove og velsmagende alternativer

Vi har lagt os i selen, for at udfordre jer og udvide jeres vinhorisont. Dette kan være på en mindre kendt drue eller et område, der fortjener at komme længere frem i lyset. Vi kender alle Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Men kender du Mencia, Albariño og Chenin Blanc? Eller hvad med områder som Vouvray og Bierzo?

September / Giro di Italia

Dagen byder på et vinøst etapeløb og udforsker Italiens mange fremragende vinområder. Vi ligger vejen forbi de elskede klassikere samt udforsker de mindre kendte distrikter. Italien er verdens største producerende vinland og er især kendt for kultvinene, Barolo og Brunello. Men på samme tid findes her et væld af forskellige spændende områder, stilarter og druesorter.

Oktober / Rhône

Få vine kan matche efteråret og de tungere madretter, der følger med denne årstid, som ægte Rhône-vin. I den sydlige del af området er Grenache-druen kongen. Druen elsker varme og har brug for masser af sol for at blive fuldmoden. I Nordrhône er klimaet straks køligere, og Syrah er trives perfekt her.  Vi skal smage en perlerække af lækre vine fra nord til syd.

November / Fra "TØR" til "MEDIUM" til "SØD"

I norden har vi en meget sød tand. Men i dag går moden også mod de friske og tørre vine. Udtrykket ”tør” er det stik modsatte af sød. Sødme i vin kommer fra restsukker, hvilket er sukker, som ikke er blevet omdannet til alkohol. Mængden af restsukker kan variere, og der findes derfor en række forskellige sødmegrader. F.eks. fra de svagt søde Spätlese-vine til de helt søde Sauternes-vine. Sødmen mærkes primært på spidsen af tungen. Kom forbi og smag de forskellige stilarter, og bliv klogere på at fornemme tør- og sødmegrader i vinen.

December / Jule- og nytårsvine

Vi finder det tunge skyts frem til julen og nytåret! I denne tid gør mange sig ekstra umage for at finde vine, der passer perfekt til julemaden. Straks herefter skal vinene til nytårsaftens store gourmetaften vælges. En herlig vin-måned, hvor der skal findes skønne vine, man kan dele med familie og venner. Vi smager en perlerække af vine til jule- og festmad.
Menu til vinklub

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk