SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Historier og nørderi

Dyk længere ned i historier og forklaringer om de forskellige typer spiritus. Kom med på rejserne, nogle af H.J. Hansens medarbejder har været på og hør deres beretninger. Du kan måske lærer lidt mere om din favorit spiritus, eller lære noget nyt om en mere ukendt spiritus. Vi har lidt af det hele. God læselyst.

Guillaume Drouin, direktør for og tredje generation i calvados-firmaet Christian Drouin i Normandiet, var for første gang i sit liv torsdag på besøg på Bornholm, hvor han inden calvados-smagningen i Bornholms Vinforsyning i Aakirkeby havde fået den helt store rundtur på øen af samarbejdspartneren, bornholmeren Søren Beyer, masterblender og spirituschef hos H.J. Hansen i Odense.​​​​​​​
​​​​​​​

Tirsdag d. 28 oktober var vi syv fra forskellige afdelinger i H.J. Hansen Vin, der skulle på et besøg ved Mackmyra i Sverige, vores nyeste whiskyhus. Jeg har været i Skotland en del gange, så det at se Mackmyra vendte op og ned på min opfattelse af, hvordan et destilleri ser ud!
​​​​​


Ouzo​​​​​​​

Historien om den græske nationaldrik. Man mener, at ouzo stammer helt tilbage fra 1300-tallet og var en anis-baseret udgave af Tsipouro, som ligeledes er en græsk spiritus. Det var dog først i 1800-tallet efter, at Grækenland blev et selvstændigt land, at ouzoens popularitet for alvor voksede.

​​​​​​​

Calvados

Basis for calvados er æblemost, men udtrykket i den færdige brændevin skabes af de fade, der bruges til lagringen. Derfor var fadkælderen lige så spændende at se på som destilleriet, da vi besøgte Christian Drouin i Normandiet, lige da æblehøsten skulle i gang.
​​​​


Vi stiller skarpt på: Bornholmsk rom - Spirituschefen fra Klemensker

Her var Søren Salgschef. Det var her Søren var med til at lave blendet til Plantation 20 y.o. Anniversary, som senere blev kåret til verdens bedste rom. Efter fem år blev Søren i 2009 headhuntet til H.J. Hansen Vin A/S, der ønskede et komplet sortiment af premium brands indenfor spiritus.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]