Brand image

Colombard

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Colombard - aromatisk og behagelig hvidvinsdrue

    Colombard bruges til at lave behagelige, stærkt aromatiske vine med en god syrestruktur. De bør nydes unge, så man virkelig kan mærke druens livlighed og frugtige aromaer. Den er beslægtet med Chenin Blanc, og dyrkes traditionelt i Gascogne og Charentes i det vestlige Frankrig, hvor den typisk destilleres til cognac. Colombard er også en af ​​de tilladte hvide druesorter til brug i vin fra Bordeaux.


    I Sonoma County, Californien og specifikt Russian River Valley, findes nogle af de ældste Colombard-vinstokke, der er over 100 år gamle og producerer fremragende.

  2. Hvordan smager Colombard?

    Colombard producerer typisk vine med noter af hvide ferskner, kaprifolier, melon og grønne æbler. Det er tørre vine med et højt syreindhold. Typisk er det lette og sprøde, bløde i tanniner og med smule syrlighed, svarende til en Sauvignon Blanc.

  3. Hvad spiser man til Colombard?

    Colombards lette, sprøde og syrlige smag gør den til et fremragende valg sammen med sushi, østers og fisk. Den høje syrlighed og sprøde, rene smag gør den også til et godt match til asiatiske retter som thailandsk grøn karry. Oste som gruyere eller cheddar er også dejlige med Colombard. Vellavede vine på Colombard går godt til lysere kød.

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk