Cognac Tesseron
Cognac Tesseron

Beskrivelse

Cognac Tesseron
Cognac Tesserons vinmarker, som alle ligger i Grande Champagne, blev købt af Abel Tesseron i det 19. århundrede. Dette var en tidsalder, hvor stort set alle vinbønder i Cognac omplantede deres vinmarker til fordel for den mere omgængelige druesort Ugni Blanc (som i dag dækker 95% af distriktets vinmarker). Abel Tesseron valgte dog at gå i en anden retning og beholdte i stedet Folle Blanc og Colombard, som måske nok er sværere at have med at gøre, da begge druetyper er ekstremt følsomme overfor sygdomme, men giver en langt mere aromatisk og nuanceret grundvin. De to druesorter vinificeres separat og blandes først meget sent i processen, så man kan følge og udvikle det fulde potentiale.
Cognac Tesseron har siden slutningen af 1990’erne solgt sine cognacer under eget navn.
Navne som Lot nr. 90, 76, 53 og 29 indikerer, hvilket år basiscognacen kommer fra, så f.eks. langt størsteparten af cognacen i Lot nr. 29 (100 point af Robert Parker) kommer fra 1929. Du kan også se vores samlede udvalg af cognac her.
Tesseron Minisæt 4 x 5 cl. Grande Champagne
Premium Brands
Fire miniflasker fra Cognac Tesseron. Perfekt hvis du gerne vil finde din favorit fra det ultimative Cognac-hus.
Tesseron Lot no 29
Premium Brands
100 POINTS
100 POINTS af Robert Parker i Hedonist's Gazette
Topaz-farvet. Enorm duft med lag på lag på lag af honning, figner, blommer og eksotisk frugt - og dog alligevel så frisk og livlig. Smagen er meget elegant og floral med noter af tørret frugt,...
Tesseron Lot no 76, Grande Champagne
Premium Brands
4 STJERNER af Jacob Kocemba i Euroman
Duften har fyldig, cremet frugt, honning og læder samt fine florale noter. Smagen er ligeledes fyldig med noter af tørret frugt, krydderier, karameliserede pærer og mandler.
Tesseron Lot no 90, Petite Champagne
Premium Brands
4 Stjerner i www.vinavisen.dk
Gylden farve. Duft af friske pærer, tørret frugt, nødder og mandler, der følges op af en kraftig og fyldig smag.
Cognac Lot no 53
Premium Brands
5 af 5 Stjerner i www.vinavisen.dk
Mørk mahogni farve. Duften har lag på lag af honning, tørret frugt og tobak - meget rig og generøs. Smagen er fyldt med blommer, figner og chokolade, tilsat noter af peber og søde krydderier....
Tesseron Composition
Premium Brands
ANBEFALET i GASTRO
Lys og let ravfarvet med en fin aroma af krydrede frugter, blomster og blommer. Fyldig, vinøs og dejlig kompleks i en virkelig lækker oplevelse.
Cognac Tresor
Premium Brands
Meget fyldig, tæt og intens cognac, som virkelig fylder hele munden og efterlader en fantastisk, lang eftersmag. Sofistikeret og uendelig kompleks. Ren opulent nydelse.
Tesseron XO Passion, Petite Champagne
Premium Brands
Særdeles elegant, floral og elegant krydret cognac.
Cognac Legende
Premium Brands
Virkelig fløjlsblød aroma med hint af cedertræ, moden frugt og læder. Den elegante lagring gør denne cognac ekstremt kompleks og særdeles interessant at smage. Det bliver ikke meget bedre.