Château de Laubade
Château de Laubade

Beskrivelse

Château de Laubade
Château de Laubaude, der ligger i Bas Armagnac ved landsbyen Sorbets, har siden begyndelsen af det 18. århundrede lavet armagnac af højeste kvalitet og fik da også allerede i 1855 status af Château Appellation Contrôlée. Desværre fulgte herefter en lang nedgangsperiode, hvor både armagnac og slot blev forsømt. Jean-Jacques Lesgourgues købte det forfaldne slot i 1974 med den klare vision at gennemrestaurere alt og løfte armagnacen op til tidligere tiders storhed. Projektet er i høj grad lykkedes på denne relativt korte periode, for Château de Laubade er i dag med sine 105 hektarer den største ejendom i Armagnac-distriktet.
Château de Laubades marker er tilplantet med de klassiske druesorter Baco, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc, der alle destilleres og lagres separat. Laubade bruger i dag fade lavet af træ fra skovene omkring Gascogne til at lagre destillaterne i, men Jean-Jacques Lesgourgues håber, at fremtidige ejere om 70-80 år vil hente træet i de skove, som han for nogle år siden plantede lige ved siden af slottet. Netop den forudseenhed, som man ligger for dagen på slottet, er det, som vil sikre, at Château de Laubaude også de næste mange år vil være at finde blandt Armagnac-områdets absolutte elite. Skulle man en dag lægge vejen forbi Château de Laubade, er det en stor oplevelse at se husets lagringskælder, eller "Paradiset", som det også kaldes, hvor en stor samling meget gamle årgangsarmagnacer opbevares.
Laubade 1970 40%
Premium Brands
Smagsindtrykkene har stået i kø i denne fornemme armagnac siden 1970 - og når du først smager, forstår du, at det har været ventetiden værd.
Bas Armagnac XO
Premium Brands
Har elegante noter af appelsinskal, kanel og ristet/ grillet brød. Perfekt afterdinner dram.
Floc de Gascogne Rouge
Enestående rig og nuanceret aperitif / dessertvin, hvor den rene nektar dominerer.
Laubade 1980 40%
Premium Brands
Fyldig aroma af varmende kanel og honning, mens tungen bliver kælet for med karamel, hvide druer og let ristede cashewnødder. Det fine præg af kanel fortsætter over i eftersmagen, hvor kaffe, fløde...
Bas Armagnac Intemporel
Premium Brands
En af de mere udfordrende armagnac'er med smagsnoter som tørret frugt, peber og let røg med en meget lang eftersmag. Lækker afterdinner drink eller sammen med mad med æbler eller pærer.
Bas Armagnac VSOP
Premium Brands
GULDMEDALJE ved New York International Spirits Competition 2014
Blød og rund med noter af tørret frugt, vanilje og blommer - perfekt til at afslutte en middag eller til brug i cocktails.
Bas Armagnac Signature
Premium Brands
Har kun lagret to år på fad, så man smager mere druen end fadet, hvilket gør den særdeles velegnet til mange former af mad som f.eks. lagrede oste, hvidt kød og fisk.
Bas Armagnac XO, 600 cl.
Premium Brands
94 POINTS
94 POINT i The Cigar & Spirits Magazine
Har elegante noter af appelsinskal, kanel og ristet/ grillet brød. Perfekt afterdinner dram.
1999 Laubade M99
Premium Brands
Vintage armagnac med 100% druer høstet samme år. Flot ravfarvet i glasset og med en rund, behagelig aroma og fylde. Du får udtalte præg af blomster, vanilje og cedertræ, lidt tørret frugt og karamel...
Bas Armagnac Intemporel nr. 5
Premium Brands
93 POINTS
93 POINTS - PÅ TOP 50 SPIRITS 2012 - i Wine Enthusiast
Stor, rig, pebret, krydret og let røget Armagnac, der sætter helt nye standarder for, hvor godt Armagnac kan smage.
Laubade 2000 40%
Premium Brands
Den flotte, ravfarvede armagnac har små, gyldne skær over sig og en lokkende aroma af karamel, blomme og krydderier. På tungen bliver du forkælet med sødmefulde indtryk af honningkage, karamel og...