Brand image

Lige siden 1700-tallet har man lavet noget af verdens bedste Armagnac hos Château de Laubaude. Et faktum, som endda Kejser Napoleon d. 3. kunne løfte på hatten for.

Château de Laubade

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château de Laubade

Franske Château de Laubaude ligger i Bas Armagnac ved landsbyen Sorbets, og har siden begyndelsen af det 1700-tallet skabt unik armagnac af allerhøjeste kvalitet. Slottet fik da også derfor i 1855 status af Château Appellation Contrôlée ved Napoleon d. 3s store klassifikation. Den blev desværre fulgt op med en lang og trist nedgangsperiode, hvor både armagnac og slottet ikke fik megen kærlighed og blev forsømt. Jean-Jacques Lesgourgues købte dog heldigvis det forfaldne slot med den flotte historie i 1974 med den klare vision at gennemrestaurere alt og løfte armagnacen op til tidligere tiders stolthed og storhed. Det er et projekt, der i den grad er lykkedes. Selv på en relativt kort periode. Château de Laubade er den dag i dag med sine 105 hektarer den største ejendom i Armagnac-distriktet og skaber igen den armagnac, der fik den flotte status under Kejser Napoleon i 1855.


Château de Laubades marker er tilplantet med de helt klassiske druesorter Baco, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc, der alle destilleres og lagres separat. Laubade bruger i dag fade lavet af træ fra skovene omkring Gascogne til at lagre destillaterne i, men Jean-Jacques Lesgourgues håber, at fremtidige ejere om 70-80 år vil hente træet i de skove, som han for nogle år siden plantede lige ved siden af slottet. Netop den forudseenhed, som man ligger for dagen på slottet, er det, som vil sikre, at Château de Laubaude også de næste mange år vil være at finde blandt Armagnac-områdets absolutte elite. Skulle man en dag lægge vejen forbi Château de Laubade, er det en stor oplevelse at se husets lagringskælder, eller "Paradiset", som det også kaldes, hvor en stor samling meget gamle årgangsarmagnacer opbevares.


Château de Laubade har den største produktion af den fantastiske Bacodrue, som tilfører armagnacen en helt speciel pebret krydrethed og røg. Slottet er også den eneste armagnac-producent, der har sit eget bødkeri. Hertil udvælges det bedste Gascogne-træ fra nærliggende skove, som luftørres ikke mindre end tre år, inden det bygges til tønder til lagring af armagnac. Det er måske nogle af årsagerne til, at Château de Laubade er det eneste armagnac-hus, der tre år i træk (2010, 2011 og 2012) blev kåret som World Class Distillery ved World Spirits Awards.