- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Australsk dessertvin
Der er grundlæggende to hovedtyper af australsk dessertvin - eller "stickies", som man kærligt omtaler dem i Australien og New Zealand. Den ene er Late Harvest dessertvine på hvide druer, som efterlades på vinstokken. Den anden er Botrytis-ramte eller ædelråd-inficerede dessertvine - ligeledes på hvide druer. Begge metoder er en langvarig proces, som sikrer naturlige, sødmefulde druer.
Vælg favoritliste
Buller Victoria Tawny
Buller WinesIndsmigrende duft af jordbær, mørke kirsebær, karamel og nyristede kaffebønner. Smagen er vedvarende og koncentreret med masser af intensitet. Et scoop af karat til prisen!179,95pr. flaske129,95pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 100,00På lager onlineVælg favoritliste
Buller Fine Old Muscat
Buller Wines- 94 pointRobert Parker
Dyb mørkebrun farve. Indsmigrende duft af karamel, nødder, brun sukker, hasselnødder og lette toner af røg. Utrolig koncentreret, lang og nærmest eksplosiv smag.199,95pr. flaskefør:249,95
Spar i alt v/1 flaske 50,00På lager onlineVælg favoritliste
Buller Fine Old Tawny
Buller Wines- 94 pointRobert Parker
Anmeldelserne siger det hele.
249,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Australsk dessertvin
De australske dessertvine er overvejende påvirket af franske og tyske traditioner. Der bruges især Semillon og Sauvignon Blanc, sådan som berømte Château d´Yquem også gør det, Riesling og Gewürztraminer. De har alle en passende syre, som gør, at de færdige dessertvine ikke blive hvinende søde, men behagelig, komplekse og raffinerede. Indtil midten af 1960'erne var dessertvin og hedvin de mest populære vine overhovedet i Australien. Sådan er det ikke længere, men de sødmefulde, nogle gange nærmest dekadente australske dessertvine er stadig meget eftertragtede Down Under.
Australsk dessertvin er ofte meget intense og er gerne en perfekt godbid efter en god middag, sammen med en dessert eller ost. Det kan dog ofte også være frisk frugt eller krydrede karryretter.