Piemonte

Piemonte, der er Italiens andenstørste region, ligger i nordvest, grænsende til Frankrig, Schweiz, Valle d'Aosta, Lombardia, Emilia-Romagna og Liguria. Ud over vin er Piemonte også yderst produktivt med hensyn til andre landbrugsprodukter. Oksekød, svinekød, fjerkræ, mælk og mælkeprodukter (området er berømt for sine oste),  er nogle af de mest værdsatte produkter, uden at glemme grøntsager og frugt samt nødder, der bruges til et andet kendt produkt fra Piemonte, nemlig Nutella.  
Piemonte er helt klart den italienske region, der producerer det største antal af velsmagende, ædle, internationalt anerkendte og prisvindende vine som f.eks. Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Malvasia og Asti Spumante. Hoveddruen er Nebbiolo, en tykskallet og varmekrævende drue. Når den er vellykket, giver det aromafyldte druekød en vin, som ikke kan sammenlignes med nogen anden i hele verden. Den mest kendte Piemonte-vin er Barolo, der dog skarpt forfølges af Barbaresco, der igen jagtes af Barbera…
Vin fra Piemonte er særdeles eftertragtet – og derfor også hyppig offer for dårlige plagiater. Men den ægte vare er en eksotisk, tæt, fed og kompleks vinoplevelse. I gode årgange dufter vinene af blommer, tørrede roser, lakrids og tjære. De bedste vine topper yderligere med en liflig duft af trøfler.
2018 Barbera d'Alba Ciabot Camerano
Marcarina har valgt flere af deres mest solbeskinnede marker til dyrkningen af Barbera-druen. Druen er en gammel ”indfødt” sort fra det sydvestlige Piemonte....
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 149,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 99,00
2016 Barolo Albe
Dyb, næsten sort farve. Duften har toner af orange, bær, blomme, blomster, grannåle og tobak. Smagen er tæt med modne tanniner, god syre og vedvarende eftersmag.
2018  Barbera d´Alba
Duften er generøs med toner af bær, blommer, mørke kirsebær og tørrede urter. Smagen er fyldig med en forfriskende syre, der giver vinen en god balance.
Moscato d'Asti
Let mousserende og sødmefyldt med umiddelbare noter af ananas, ferskner, mandariner og abrikoser i smagen.
Brachetto d´Acqui
Brachetto-druen er en af de lidt mindre kendte druer, som kommer fra Piemonte. Den er eminent i produktionen af meget aromatiske, sødmefulde rødvine med noter af blomster og frugt. Sådan er Brachetto ...
2018 Langhe Nebbiolo
Duften har toner af roser, røde bær og violer. I smagen har vinen høje tanniner, høj syre og en høj alkohol. En yderst klassisk Nebbiolo.
2019 Langhe Bianco Baudana
Økologisk
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
2016 Mompertone Monferrato, DOC, Prunotto, Antinori
Mompertone kommer fra vinmarkerne i Monferrato-området, som vokser i jord, der består af kalksten og ler med årer af sand. Den har en rund fylde karakteriseret af bløde og elegante tanniner.
2016 Barolo, Prunotto, DOCG, Antinori
Traditionel Barolo, og én af Prunottos historiske vine, som første gang blev produceret i 1905 af de bedste druer i hjertet af selve appellationen Barolo.
2019 Moscato d'Asti, DOCG, Antinori
Intens strågylden farve. Karakteristisk Musca Blanc-aroma sammen med noter af akaciehonning og havtorn. Fyldig på tungen, elegant, frisk og balanceret.
2019 Dolcetto d´Alba, DOC, Antinori
Dolcetto er en historisk vin fra Piemontes lange, vinøse historie. Lagring foregår på ståltanke for at sikre vinens fulde, aromatiske udtryk og druens karakteristiske noter.
2019 Claré J.C. Langhe Nebbiolo
Små perler i en let rubinrød og meget frisk flaske, du bør unde dig selv at nyde afkølet.
2018 Bansella Nizza Barbera, DOCG, Antinori
Nizza-området, Barberas bedste terroir, har karakteristiske lerede og sandede jorder, der muliggør vine med en fantastisk aroma og friskhed.
2017 Barbera d'Alba Superiore, DOC
Duften har toner af bær, blommer, mørke kirsebær, tørrede urter og sten. Smagen er velafbalanceret med god frugt og dejlig, lang finish.
2017 Pian Romualdo Barbera d´Alba, DOC, Antinori
Rød-lilla i farven med rubinrøde hint. Aromaen er generøs med noter af moden frugt og krydderier. Fyldig og balanceret på tungen.
2019 Dolcetto d´Alba
Økologisk
Fin og frugtig som en Dolcetto kan være. Et uglamourøst, ærligt og yderst behageligt glas vin.
2014 Barbaresco Castel Boglione
Lækker Barbaresco lavet efter de traditionelle forskrifter, og hvor vinen lagrer på store egetræsfade (botti). Klassisk nebbiolo i både udseende, duft og smag. Nuancerne veksler mellem rose, tobak og ...
2018 Langhe Rosso
Frugtrig og frisk vin med god struktur, som gør den særdeles velegnet til det lidt lettere køkken.
2014 Freisa Kye
Dyb rubinrød farve i glasset og med en opstigende aroma af røde bær, tobak, roser og hvid peber med hint af hø og vilde urter. Fuldfed krop med en balancerende syre og alkohol i en virkelig smagfuld...
2017 Barbera d'Alba Ruvei
Mørk farve. Indbydende duft præget af søde, røde bær som jordbær og moreller. Lækker nuanceret med en anelse egetræsfad. Smagen er rig, blød og fyldig med et afbalancerende bid fra de modne tanniner, ...
2015 Barolo Bricco Viole
Duften har toner af violer, mørke kirsebær, tobak og blyant. Smagen er kraftig og intens med masser af læder, tobak og lakrids. Eftersmagen er kompleks og elegant.
2015 Barolo Bussia, 5 ltr., DOCG, Antinori
Barolo Bussia DOCG kommer fra den fremragende, amfiteaterformede vinmark i Bussia Monforte d’Alba-området. Denne historiske vin blev første gang produceret som Single Vineyard-vin i 1961....
2015 Barolo Riva Leone
Omtrent så klassisk italiensk, som det kan blive. Smuk vin fra Piemonte, én af støvlelandets helt store regioner, når det kommer til vin og fødevarer.
2015 Barolo Ravera
Flot granatæblerød farve med en fin aroma af kirsebær, roser, bær, stjerneanis og let aske, der udvikler sig i retning af rosmarin og timian. En kraftig rødvin med touch af lakrids, peber, jordbær og ...
2018 Mosesco Dolcetto d´Alba, DOC, Antinori
Rubinrød i farven med lilla skær. Aromaen er ungdommelig med masser af blomster og frugt i udtrykket. Fyldig på tungen, balanceret og elegant i afrundingen.
2019 Vajra Langhe Riesling, DOC
Økologisk
Frisk og ligetil i både duft og smag med masser af frugt, der smukt afbalanceres af en vis mineralitet.
2016 Barbera d'Alba Ruvei
Mørk farve. Indbydende duft præget af søde, røde bær som jordbær og moreller. Lækker nuanceret med en anelse egetræsfad. Smagen er rig, blød og fyldig med et afbalancerende bid fra de modne tanniner, ...
2016 Bric Turot Barbaresco, DOCG, Antinori
Denne Barbaresco er resultatet af en kombination af flere faktorer: Vinmarkens lidt udsatte placering ift. forskellige vejrtyper på toppen af en bakke, en særlig klon og fadlagring.
2017 Barbaresco, DOCG, Antinori
En nærmest aristokratisk vin, som dog er imødekommende og behagelig. Lagres på store egetræsfade for at højne balancen og vinens bløde indtryk på tungen.
2014 Barolo Brunate
Dyb, rubinrød farve med inciterende, lokkende dufte af søde krydderier, balsamico, menthol, skovbund og sød tobak - ja man kan blive ved! Varme toner og en cremet lang eftersmag.
2015 Barbaresco
Flot dybrød farve i glasset. med en fristende aroma af roser, fuldmodne, røde frugter, kirsebær og krydderier. Det hele gentager sig på tungen, hvor også ribs og sort peber blander sig.
2014 Barolo Bricco Viole
96 POINTS
96 POINTS af Antonio Galloni på Vinous.com
Duften har toner af violer, mørke kirsebær, tobak og blyant. Smagen er kraftig og intens med masser af læder, tobak og lakrids. Eftersmagen er kompleks og elegant.
2014 Barolo Ravera
Flot granatæblerød farve med en fin aroma af kirsebær, roser, bær, stjerneanis og let aske, der udvikler sig i retning af rosmarin og timian. En kraftig rødvin med touch af lakrids, peber, jordbær og ...
2019 Roero Arneis, DOCG, Antinori
Roero Arneis er korngylden i farven med let grønlige skær. Aromaen er intens med blomstrede og frugtige noter. Flot struktur på tungen med en behagelig friskhed og en lang eftersmag.
2017 Langhe Bianco Baudana
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
2018 Langhe Bianco Baudana
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.