Piemonte

Danskerne elsker italienske vine - og ret ofte, så er det faktisk vine fra Piemonte. Dyk ned i vinene her, og find din næste store, italienske vinoplevelse.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om vin fra Piemonte

Vine fra Piemonte er særdeles eftertragtede – og derfor også hyppig offer for dårlige plagiater. Men den ægte vare er en eksotisk, tæt, fed og kompleks vinoplevelse. 


Piemonte, der er Italiens andenstørste region, ligger i nordvest, grænsende til Frankrig, Schweiz, Valle d'Aosta, Lombardia, Emilia-Romagna og Liguria. Ud over vin er Piemonte også yderst produktivt med hensyn til andre landbrugsprodukter. Oksekød, svinekød, fjerkræ, mælk og mælkeprodukter (området er berømt for sine oste), er nogle af de mest værdsatte produkter, uden at glemme grøntsager og frugt samt nødder, der bruges til et andet kendt produkt fra Piemonte, nemlig Nutella. 


Piemonte er helt klart den italienske region, der producerer det største antal af velsmagende, ædle, internationalt anerkendte og prisvindende vine som f.eks. Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Malvasia og Asti Spumante. Hoveddruen er Nebbiolo, en tykskallet og varmekrævende drue. Når den er vellykket, giver det aromafyldte druekød en vin, som ikke kan sammenlignes med nogen anden i hele verden. Den mest kendte Piemonte-vin er Barolo, der dog skarpt forfølges af Barbaresco, der igen jagtes af Barbera…


Vin fra Piemonte er særdeles eftertragtet – og derfor også hyppig offer for dårlige plagiater. Men den ægte vare er en eksotisk, tæt, fed og kompleks vinoplevelse. I gode årgange dufter vinene af blommer, tørrede roser, lakrids og tjære. De bedste vine topper yderligere med en liflig duft af trøfler.


Andre italienske vine

Italien er hjemsted for utallige rødvine i verdensklasse - et vinland, man aldrig bliver færdig med. Tag et kig på det store udvalg af italienske rødvine her og italienske hvidvine her. Er du mere til sprød, italiensk rosévin? Så tryk her!