STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Japansk whisky

Japansk whiskyproduktion er en blanding af tradition, innovation og omhyggeligt håndværk, hvilket skaber noget af verdens bedste whisky. Japanerne var inspireret af skotsk whisky, der blev introduceret til Japan i det tidlige 20. århundrede, og siden har japanske destillerier forfinet deres egen tilgang.

Pris
Varegruppe
Producent
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Japansk whisky

    Japan åbnede sig først sent op mod resten af verden, og den japanske whiskyproduktion har da heller ikke århundreder på bagen. Det var faktisk først omkring 1870, at japanerne begyndte at forsøge sig med whisky, og den første kommercielle produktion fandt sted i 1924 ved åbningen af landets første destilleri, Yamazaki.


    I begyndelsen ville japanerne i princippet lave skotsk whisky – bare i Japan. Folk som Masataka Taketsuru studerede omhyggeligt produktionen af skotsk whisky og gik meget langt for at genskabe hele processen i Japan. Taketsuru havde studeret kunsten at destillere i Skotland og bragte sin viden tilbage til Japan i begyndelsen af 1920'erne, og han spillede en nøglerolle i etableringen Yamazaki-destilleriet. I 1934 skabe han sit egen destilleri, Dainipponkaju, som senere blev til Nikka. De første vesterlændinge, der smagte japansk whisky, var soldater fra American Expeditionary Force Siberia, som tog orlog i Hakodate i september 1918. En whisky af det mærkværdige navn Queen George, beskrevet af en amerikaner som en "Scotch whisky made in Japan", var let tilgængelig for soldaterne. Præcis hvad det, de drak, ved man ikke helt, men det var ret potent - og mindede formentlig ikke ret meget om skotsk whisky, når det kom til stykket.

  2. Japansk whisky konkurrerer med de bedste

    I dag er der flere store whiskyproducenter i Japan, men de to mest kendte er Suntory og Nikka Whisky. Begge destillerier laver både blends, single malts, special- og limited editions. Der er sket meget i markedet for japansk whisky i det 21. århundrede. Før 2000 blev langt det meste japanske whisky drukket indenlandsk, men det ændrede sig i 2001, da Nikkas 10-årige Yoichi Single Salt vandt "Best of the Best" af Whisky Magazine. Siden har japanske whiskyer har vundet toppriser i mange internationale konkurrencer. Mange anerkendte whiskyanmeldere og konkurrencer blindsmager endda japanske whiskyer op mod de bedste skotske, hvor det ikke er ukendt, at de japanske scorer højest.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]