- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Nikka Whisky
Vælg favoritliste
Nikka From The Barrel 51,4%, 50 cl
Nikka Whisky- GuldInternational Spirits Challenge
379,95pr. flaskeKun 13 på lager online- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Nikka Whisky
Japanske Nikka Whisky har rødder tilbage til 1918, hvor en ung japansk mand med store ambitioner om at lave ægte whisky tog til Skotland for at lære hemmelighederne bag whiskyfremstilling. Hans navn var Masataka Taketsuru, grundlæggeren af Nikka Whisky og nærmest også japansk whisky.
Masataka blev den første japaner nogensinde til at mestre, hvordan man laver whisky. Han meldte sig ind på University of Glasgow, lærte om kemi og kom derefter i lære på tre forskellige skotske destillerier. Den unge og passionerede mand lærte af de skotske håndværkere at mestre kunsten af lave whisky. Masatakas to notesbøger fyldt med hver eneste detalje blev senere Japans allerførste guide i whiskyproduktion.
I 1920 vendte Masataka tilbage til Japan med en masse viden og en skotsk kone, Jessie Roberta. De to havde giftet sig tidligere samme år, og Roberte besluttede at immigrere til Japan for at støtte sin mands drøm. Kotobukiya Limited (Suntory), på jagt efter nogen, der kunne drive whiskyproduktion. Da Masataka var den eneste japaner, der vidste, hvordan man producerer whisky på det tidspunkt, blev Masataka hyret af Kotobukiya i 1923 til at lede opbygningen af Yamazaki-destilleriet og produktionen af Japans første whisky.