Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen

Brand image

Østrig

Østrig har så meget mere at byde på end de klassiske billeder af Hansi Hinterseer, skiløb og glüwein. Landets vinkultur er dybt forankret i traditioner og håndværk, og østrigerne producerer vine i absolut verdensklasse. Når jeg tænker på østrigsk vin, er det de elegante og komplekse hvidvine, der ofte kommer i fokus – og med god grund. Men det ville være en fejl at overse de rødvine, Østrig også har at byde på. Der er en dybde og karakter i de østrigske rødvine, som er både spændende og overraskende, og som virkelig viser, at Østrigs vinverden har noget for enhver smag.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvilken rødvin drikker man i Østrig?

    Østrig er oftest lig med hvidvin – særligt nationaldruen Grüner Veltliner. Bjerglandet producerer dog også rødvin – f.eks. Blaufränkisch, som med fadlagring kan blive både rund og fyldig. Eller Zweigelt, som er en forholdsvis let koldklimarødvinsdrue, ofte med fine præg af kirsebær og hindbær. Det er spændende, velsmagende og der er vel ingen grund til altid at drikke Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah eller Zinfandel.


    Østrigs vinhistorie kan føres tilbage til bronzealderen, men en målrettet vindyrkning kom først i gang noget senere, da stifter og klostre begyndte at vise interesse for vin. Den østrigske vin blev ikke kun brugt som nydelsesmiddel – den var også meget værdsat og brugt som helbredende middel. I det 16. og 17. århundrede blev både vinmarker og vindyrkning indskrænket gevaldigt på grund af recession og politisk ustabilitet. Først i det 18. århundrede fik Østrig igen en økonomisk optur, samtidig med at der blev indført en række love, som lovliggjorde salg af hjemmelavede vine og levnedsmidler.

  2. Glem alt om antifrys

    Landets lange vinhistorie virkede imidlertid ligegyldig, da ’antifrys’-skandalen skyllede ind over landet i 1985, fordi nogle få vinhandlende havde hældt dietylenglykol i vinen – bedre kendt som antifrys. Genopbygningen herefter tog mange år, men i dag byder Østrig på vin i absolut verdensklasse.


    Det er bare at komme i gang med sin entré på den østrigske vin-scene, hvis man ikke allerede er det. Landet skuffer ikke. Du kan finde gode eksempler på østrigsk vin lige her på hjemmesiden, eller selvfølgelig også i din lokale Vinspecialisten / H.J. Hansen Vin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]