- Superdeals
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
Østrig
Østrig har så meget mere at byde på end de klassiske billeder af Hansi Hinterseer, skiløb og glüwein. Landets vinkultur er dybt forankret i traditioner og håndværk, og østrigerne producerer vine i absolut verdensklasse. Når jeg tænker på østrigsk vin, er det de elegante og komplekse hvidvine, der ofte kommer i fokus – og med god grund. Men det ville være en fejl at overse de rødvine, Østrig også har at byde på. Der er en dybde og karakter i de østrigske rødvine, som er både spændende og overraskende, og som virkelig viser, at Østrigs vinverden har noget for enhver smag.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
- Økologisk
Vælg favoritliste
2020 Blaufränkisch
Feiler-ArtingerElegant Blaufränkisch fra smukke Burgenland.
149,95pr. flaskePå lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2018 Zweigelt
Feiler-ArtingerOplev hvad Østrig kan med rødvin.
149,95pr. flaskeLæs mereMidlertidig udsolgt - Økologisk
Vælg favoritliste
2017 Blaufränkisch
Feiler-ArtingerFlot, mørklilla østrigsk skønhed med fine hint af brombær i næsen og på tungen. Det frugtige indtryk får selskab af en passende mængde krydderier og nøje afstemte tanniner i en frisk og herligt mineralsk rødvin fra Alpelandet.
149,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Hvilken rødvin drikker man i Østrig?
Østrig er oftest lig med hvidvin – særligt nationaldruen Grüner Veltliner. Bjerglandet producerer dog også rødvin – f.eks. Blaufränkisch, som med fadlagring kan blive både rund og fyldig. Eller Zweigelt, som er en forholdsvis let koldklimarødvinsdrue, ofte med fine præg af kirsebær og hindbær. Det er spændende, velsmagende og der er vel ingen grund til altid at drikke Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah eller Zinfandel.
Østrigs vinhistorie kan føres tilbage til bronzealderen, men en målrettet vindyrkning kom først i gang noget senere, da stifter og klostre begyndte at vise interesse for vin. Den østrigske vin blev ikke kun brugt som nydelsesmiddel – den var også meget værdsat og brugt som helbredende middel. I det 16. og 17. århundrede blev både vinmarker og vindyrkning indskrænket gevaldigt på grund af recession og politisk ustabilitet. Først i det 18. århundrede fik Østrig igen en økonomisk optur, samtidig med at der blev indført en række love, som lovliggjorde salg af hjemmelavede vine og levnedsmidler.
Glem alt om antifrys
Landets lange vinhistorie virkede imidlertid ligegyldig, da ’antifrys’-skandalen skyllede ind over landet i 1985, fordi nogle få vinhandlende havde hældt dietylenglykol i vinen – bedre kendt som antifrys. Genopbygningen herefter tog mange år, men i dag byder Østrig på vin i absolut verdensklasse.
Det er bare at komme i gang med sin entré på den østrigske vin-scene, hvis man ikke allerede er det. Landet skuffer ikke. Du kan finde gode eksempler på østrigsk vin lige her på hjemmesiden, eller selvfølgelig også i din lokale Vinspecialisten / H.J. Hansen Vin.