- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Nizza
Nizza er et smukt område hvor man kan opleve mange bakker, dale og småbyer. Terroriret er kendt for Barbera druen. Leder du efter en fantastisk rødvin fra Langhe, er du landet det rigtige sted.
God fornøjelse!
Claus Simonsen
Produktchef, H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
2020 Bansella Nizza Barbera, D.O.C.G.
Prunotto Estate- 94 pointDinVinGuide
Så italiensk som Ferrari, Vespa og espresso.
229,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Nizza?
Nizza er norditaliensk rødvin fra i den norditalienske region Piemonte. Nizza laves af Barbera-druen, og produktionszonen er begrænset til kommunerne Agliano Terme, Belveglio, Bruno, Calamandrana, Castel Boglione, Castelnuovo Belbo, Castelnuovo Calcea, Castel Rocchero, Cortiglione, Incisa Scapaccino, Moasca, Mombaruzzo, Mombercelli, Nizza Monferrato, Rocchetta Palafea, San Marzano Oliveto, Vaglio Serra og Vinchio i provinsen Asti. Produktionen er dog centreret omkring byen Nizza Monferrato, hvorfra vinen har sit navn.
Vinstokkene er solkrævende og plantes normalt de bedst udsatte skråninger, der vender fra sydøst til vest. Produktionen sker i det såkaldte "tertiære Piemonte-bassin", som er en kuperet region med kalkholdig, middeldyb jord karakteriseret ved sand-ler-mergel og lagdelte sandsten.
Hvordan smager Nizza-vine?
Typisk kan du forvente en intens og kompleks aroma af røde bær, som er typiske for sorten. Oftest er vinene fløjlsbløde på tungen, harmoniske og friske med vedvarende syre og en fantastisk behagelig finish. God balance mellem frugtige aromaer og varmende alkohol.