STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Viñedos Milénco skaber vine under svære, ofte ekstreme forhold i Ribera del Duero. Der skal noget særligt til, og det får man da også i husets vine. Der har nemlig deres helt egen særpræg.

Vinedos Milénco

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:

    Om Viñedos Milénco

    Viñedos Milénco har hjemme på bredden af ​​Duero-floden i udkanten af ​​San Martín de Rubiales mellem Roa og Peñafiel. Med mindre, du er meget spanskkyndig, ved du nok ikke, hvor det er, men det er i hjertet af Ribera del Duero, en region med over tusind års uafbrudt vintradition- og kultur. Her er et barsk klima, som med markante daglige udsving tvinger vinstokkene ind i en rytme, der giver vinene et umiskendeligt særpræg. Viñedos  Milénico har en privilegeret beliggenhed og en ekstraordinært god druebestand, som kræver den største omhu og opmærksomhed.


    Vinstokkene vokser på stejle skråninger i stenet jord bestående af kalk og sand. Her langs Duero-floden ligger de på sydvendte bjergskråninger i rækker orienteret for at afbalancere sollyset. Vinmarkerne ligger midt mellem dalen og højlandet, midt i et særligt mikroklima, der naturligt beskytter vinstokkene mod forårsfrosten, og som sammen med den stramme jord skaber i vine, der er udtryksfulde, kraftfulde og holder længe. Den naturlige ventilation i bjergskråningerne, det rigelige sollys og den markante kontrast i temperatur mellem middagsvarmen og nattens kølighed er ideelle betingelser for den perfekte modning af Tinta Fino-druen - en variant af den langt mere berømte Tempranillo-drue.


    Simpel filosofi

    Filosofien for fremstillingen af vinene er ret simpel - det er at behandle vinstokkene med den største respekt, og der bruges ikke herbicider eller kunstgødning, samtidig med, at jorden bearbejdes minimalt. Kun de mest perfekte druer bruges - først håndplukket udendørs og sorteret igen inde i vingården, hvor gæringen startes med naturlig vildgær baseret på ikke-intervention. Når druerne først er i vinkælderen, bliver de afkølet og vivificeret med mindst mulig indgriben. Vinene er skabt for at fremvise det land, hvor druerne blev dyrket.


    Milénico-vinene kommer fra seks udvalgte bjergskråninger, der grænser op til floden Duero. I alt er arealet på knap ni hektarer, og dækker over parcellerne Socastillo, Carraroa, Rodero, Solapeña og Valdepila i Agujerón. Vinmarkerne ligger på højre bred af Duero-floden. Disse skråninger var det vigtigste tilflugtssted for vingården i det sidste århundrede, efter at have lidt to historiske tilbagetog. Den første skyldtes phylloxera, som ramte i 1904, og resulterede i, at mange mennesker flyttede til Amerika. Den anden var med ankomsten af ​​kunstvanding i 1950'erne.


    Jorden er en blanding af kalk, ler, sand og kalkholdig sten. Jorden er således ret forskelligartet, med forskellige proportioner af mineraler og med en række forskellige teksturer. De mest sandede jorder på skråningerne har høj porøsitet, hvilket tillader en let overførsel af varme til jorden, hvilket er gavnligt for den vegetative udvikling. Derudover tillader den løse tekstur vand let at trænge ned til den dybde, hvor vinstokkens rødder når.


    Klimaet

    Det kontinentale klima er præget af kolde vintre og varme somre. Her kommer omkring 450 liter nedbør pr. kvadratmeter og 2.300 solskinstimer om året. Somrene er tørre med temperaturer på op til 35-40°C, og om vinteren kan det falde til -20°, men oftest bliver det ikke koldere end -5° til -10°C. Den gennemsnitlige årlige temperatur er omkring 11°C med en frostfri periode på 120 dage, mens den gennemsnitlige vækstsæson er 180 dage. På grund af dette, og højderne, er det hvert år en udfordring at få druerne til at modne fuldt ud. Desuden er der i sommer- og efterårsmånederne, hvor vinstokkene er ved at udvikle druerne, markante temperaturforskelle fra dag til nat I højsommeren kan dagtemperaturen nå 40ºC, og om natten kan den falde til så lavt som til 10ºC, hvilket skaber frostfare i begyndelsen og slutningen af ​​sæsonen.


    Dette kræver, at vinstokkens årlige vækstperiode er relativt kort, og sammenholdt med de stærke kontraster i dag- og nattetemperaturer, får det vinstokken til at udvikle en unik karakter, med rigelig struktur og lang levetid.


    Arbejde i vingården

    Når druerne ankommer til vingården, stabiliseres deres temperatur i et kølekammer i 16-24 timer, hvorefter temperaturen sænkes yderligere til omkring 5°C. Kulden giver mulighed for at få den friskhøstede drue under kontrol, forhindre oxidation og for tidlig gæring. De løse druer undersøges igen, så de små grønne stykker, der måtte være tilbage efter afstilkning, manuelt kan fjernes, og dermed undgår man uønskede urteagtige eller astringerende smagsstoffer.


    I familiens ejerskab

    Juan Manuel Jr. overtog familiegården og passer nu vinmarkerne. Produktionen fra i alt 14 hektarer er tidligere blevet solgt til områdets vingårde, men under Juan Manuel Jr's opsyn, er der blevet skabt en hjemmevingård, der begyndte at perfektionere sine processer med små egne produktionsserier. I 2012 blev Milénico-vingården officielt indlemmet i oprindelsesbetegnelsen (DO) Ribera del Duero, og de første vine dukkede op på markedet i 2015.

    Tilmelding til Sélection Vinklub

    Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

    Læs om vores kundeklub
    Logo
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]