SPAR 15% på vin, spiritus & vinglas fra Vinspecialistens Vinfestival ⭐🍷 Klik her!

Brand image

Vodka er en nydelse, flere danskere bør unde sig selv. Få ganske små penge når man rigtig langt og opnår store smagsoplevelser for ret små penge. Det gælder ikke mindst den polske vodka fra Polmos Bielsko-Biala.

Polmos Bielsko-Biala

Pris
Serveringsforslag
Flaskestørrelse
Proptype
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Polmos Bielsko-Biala

Begyndelsen på verdensklassedestilleriet Polmos Bielsko-Biala går tilbage til 1827 i Biała destilleriet Stocks i Biała blev etableret og destillerede vin, lavede vodka, cognac og vermouth. Hos Bielsko Jerzy Jenkner & Co. lavede man ligeledes vodka og likør.


I 1924 overtog det nyetablerede polske spiritusmonopol alle spiritusraffineringsanlæg i Polen. Monopolet havde enerettigheder til at producere og markedsføre ren vodka og spiritus. Ved slutningen af Anden Verdenskrig tog den operationelle gruppe af den kommunistiske Økonomiske Komité kontrol over de to destillerier og begyndte at producere vodka til den polske hær.


I begyndelsen var teknologien ret primitiv og dermed tidskrævende og besværlig: Flasken blev nedsænket i et træbad og håndvasket med en børste. Aftapning og dækning af flasker blev også udført manuelt. 


Begyndelsen på det nuværende verdensklassedestilleri Polmos Bielsko-Biala går tilbage til 1991, hvor man lancerede en ny vodkaproduktionslinje baseret på egen opskrift. Destilleriets produkter eksporteres nu til Danmark, USA, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Italien, Australien, Frankrig, Belgien, Kina og Storbritannien.