Peter Sisseck er en dansk legende, når det kommer til vin. Internationalt anerkendt og manden bag den verdensberømte vin Pingus, der er i dag bruges som samlerobjekt hos mange med passion for vine.

Peter Sisseck

Pris
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Peter Sisseck

Der er mange mennesker, der kender navnet Peter Sisseck, når man kender lidt til vin. Den danske vinbonde, som stod bag Pingus, der i sin første årgang, 1995, fik den højeste rating, der nogensinde var givet til en vin fra Spanien hos den vel nok vigtigste anmelder, Robert Parker. Prisen blev seksdoblet på et halv år og er siden blevet sådan en vin, samlere elsker at have i sin samling. Derfor koster den da også rigtig mange penge.


Det siger sig selv, at man ikke kommer sovende til sådan en succes. Sissecks onkel er Peter Vindig Diers, en anden dansk "vinlegende", som har dyrket vin flere steder i verden og i dag gør det på Sicilien - men på det tidspunkt, hvor Sissecks tog sidste første skridt, var Diers i Bordeaux. Sissecks første vinøse læring kom i Bordeaux, men allerede i familiens skød fik han vinen ind med modermælken. Som kun 14-årig rejste han ned til sin onkel i Bordeaux og livet på en vingård. Her fik han kælenavnet Ping.


Sisseck tog senere tilbage tilbage til hjemlandet, hvor Landbohøjskolen og en titel som cand. agro. ventede. Uddannelsen på Landbohøjskolen gav ham et særdeles værdifuldt indblik i de biokemiske processer, der er nødvendige at forstå, hvordan man laver vin. Da Sisseck for 20 år siden købte sine første vinmarker i Spanien, begyndte han for eksempel med at fyre alle de mennesker, der vidste noget om at lave vin. Tingene skulle gøres på hans helt egen måde: Vinen skulle laves på Tempranillo, vinstokkene skulle være gamle og jorden af en helt bestemt beskaffenhed. Han valgte en vingård med vinstokke plantet helt tilbage i 1929 i distriktet Ribera del Duero ved Duero-floden på den spanske højslette, hvor der har været vinproduktion i flere århundreder.


Langt mere end Pingus

Pingus er langt fra hele historien om Peter Sisseck, selvom det er den, han er mest berømt for. Sisseck står også for Flor de Pingus, som kommer fra marker, hvor vinstokkene er lidt yngre, men dog over 35 år, og stadig er biodynamisk dyrket. Og så er der projektet PSI. Her køber Sisseck druer fra lokale vinbønders parceller med gamle vinstokke. Formålet er at motivere ejerne til at bevare de gamle vinstokke og samtidig dyrke dem økologisk eller biodynamisk. Ellers er det normalt, at markerne bliver revet op og erstattet med andre, mindre arbejdskrævende vinstokke – eller endda helt andre afgrøder. Projektet er sammen med Pablo Rubio, og vinen fremstilles på store cementtanke med lagring på store og små egetræsfade.