ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Forestil dig det bedste fra to verdener. Sådan er Alsace. Området har i flere århundrede været et stridspunkt mellem Tyskland og Frankrig, fordi regionen ligger på grænsen mellem de to gamle stormagter. Historisk set har Alsace derfor tilhørt både Frankrig og Tyskland, men i dag er området fransk. Det har sat sine spor. Når du besøger Alsace, er det tydeligt, hvordan begge lande har haft hver sin indflydelse på sprog, arkitektur, gastronomi - og vinproduktion. Her ligger Kuhlmann-Platz.

Kuhlmann-Platz

Pris
Serveringsforslag
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Kuhlmann-Platz

Kuhlmann Platz er en del af det meget anerkendte kooperativ fra Alsace ved navn Cave de Hunawihr. Det var først efter 2. Verdenskrig at Alsace etablerede sig som et af verdens mest spændende vinområder. Krigen havde sat sine spor efter den tyske besættelse, og Alsace var igennem en helingsperiode. I 1954 indså en række vinbønder fra den billedskønne kommune Hunawihr, at de kunne forbedre kvaliteten betydeligt ved at arbejde sammen. De har således været med til at skabe de fantastiske rige Alsace hvidvine, vi kender og elsker i dag. Vinbønderne, der stiftede vinhuset, arbejdede hårdt i vinmarkerne om dagen, og brugte de kolde nætter på at konstruere og bygge vineriet. Samme bygning er stadig i brug i dag, men er løbende blevet renoveret. Kuhlmann Platz er et af de første etablerede kooperativer i Alsace og regnes i dag, som et af de bedste i området.


Kompromisløs kvalitet

Vær nysgerrig og eventyrlysten, for vinene fra Kuhlmann Platz vil ikke skuffe dig! Huset laver terroir-tro vine på de klassiske Alsacedruer. Kuhlmann har, helt fra husets opstart, været i besiddelse af nogle de bedste terroirs i Alsace. Markerne er fordelt ud over 200 hektarer i området, hvilket er en klar fordel, idet der er en enorm diversitet i jordbundene i Alsace. Fra den ene vinmark til den anden varierer jordbunden dramatisk, og hver druesort forlanger en bestemt jordbund. Denne geologiske diversitet gør, at vinhuset kan dyrke Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Pinot Blanc med stor succes og med fokus på terroir-prægede vine. Høsten kan dog være et logistisk mareridt, da de forskellige druer modner på forskellige tidspunkter på de forskellige vinmarker. Men druerne høstes kun, når de har opnået perfekt modenhed, og man bestræber sig altid på at opnå den ubetingede bedste kvalitet.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]