- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Inchgower Distillery blev bygget i 1871 af Alexander Wilson & Company og erstattede Tochineal Distillery med samme udstyr som Tochineal.
Inchgower Distillery
Om Inchgower Distillery
Vandet, der bruges i produktionen, hentes fra de nærliggende Menduff Hills, syd for byen Buckie, hvor destilleriet ligger. Fordi Inchgower trækker sit vand fra denne kilde, er spiritussen teknisk klassificeret som en 'Lower Speyside Malt'. Destilleriet har en produktionskapacitet på knap tre millioner liter og bliver drevet af fire pot stills.
Inchgower har en historie med at være et ret selvforsynende destilleri. Man har endda haft endda eget bødkerhus, hvilket var ret unikt. Destilleriet plejede at bruge sin egen gulvmaltning, men i dag henter den sin malt fra en maltfabrik i Burghead, 30 kilometer vest for Buckie.
På trods af, at det er et ret lille destilleri, har Inchgower en ret imponerende lagerkapacitet med plads til 60.000 fade. Destilleriet bruger en kombination af sherryfade og amerikanske egetræsfade. Sherry bruges oftere end amerikansk egetræ. Faciliteterne fungerer som lagerplads for mange andre destillerier, hvilket er ret usædvanligt.